AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 05. 30-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Gakuen Mokushiroku:High School of the De
Címe: Gakuen Mokushiroku:High School of the De
Angol címe: High School of the Dead
Hivatalos weboldal: http://www.geneonuni...
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2010
Műfaj: Ecchi
Akció
Horror
Tragédia
Shounen
Stúdió: MADHOUSE
AT-X
Geneon Entertainment
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8.5
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

"Mielőtt mindennek vége lett…
Sokáig fenn voltam…
Annak a napnak a végén minden megtörtént...
Megöltem a legjobb barátom, és először öleltem át életem szerelmét."


Az a nap ugyanúgy kezdődött, mint a többi, mégis sok minden változott. A világ, a társaim, és én is…
Az a nap egy új kezdet. Vagy inkább a vég kezdete.
Persze ismét nem mentem be órára, és az egyik tűzlépcső mellett merengtem magamon, Rei-n, és sok más dolgon. Takagi persze rámtalált. Ismét meghallgattam a szentbeszédét és a szidalmait, de nem érdekelt. Tudom, hogy igaza van, de hidegen hagy…
Kicsivel később egy fura alak jelent meg az iskola kapujában. Nem beszélt, csak nyögdécselt és be akart jutni.
Pár tanár ment a kapuhoz, hogy megtudják, mit akar, de a fazon csak nem tágított. Az egyik tanárunk bedühödve a kapuhoz húzta, mire a fazon egyszerűen MEGHARAPTA! Szörnyen vérzett, de még jobban fájhatott. Hirtelen csend lett. A tanár pedig egyetlen harapástól mintha kifordult volna önmagából.
Igen. Az a valami megfertőzte. Aztán ő is a mellette állókat, és ez a kór, vagy minek nevezzem, futótűzszerűen söpört végig az iskolán.
Csak páran maradtunk, akik sikeresen megmenekültek, köztük Rei, életem szerelme is. Ő a legjobb barátommal, Hisashi-val járt. Igen, csak járt. Én öltem meg. Megharapták. Életem első gyilkossága, de már nem számít.
Kis csapatunk lassan bővült Hirano Kouta-val, a fegyvermániással, Busujima Saeko-val, a kitűnő kardforgatóval, Takagi Saya-val, a zsenivel, és egyben gyerekkori barátommal, Marikawa Shizuka-val, a dögös iskolaorvossal, Miyamoto Rei-el, szerelmemmel, és persze Komuro Takashi-val, jómagammal.
Most hatan próbálunk életben maradni. Szereztünk egy kisbuszt, amivel képesek voltunk kitörni az iskola falai mögül, annak reményében, hogy a városban segítségre lelünk, de mára már csak abban reménykedhetünk, hogy szüleink, családtagjaink valahol biztonságban bujkálnak az élőholtak elől.
Hozzánk csapódott Shidou Kouichi, az egyik tanárunk, aminek Rei nagyon ellene volt. A tanár pár életben maradt diákjával egy csapatban átvette a vezetést. Rei ellenállt, én pedig vele tartottam. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert a város hemzseg az élőholtaktól, akik senkit sem kímélnek. A többiek a buszban maradtak, és találkát beszéltünk meg velük, amire mindenképpen el kell jutnunk.
El fogunk jutni. Muszáj lesz. Az életben maradás lett mára a legfőbb cél, amihez még hozzá kell szoknunk. Pár dologra rájöttünk viszont. A fejüket kell célozni, akkor már nem kelnek fel. A hangra reagálnak, és lassúak. Előnyük viszont, hogy annyian vannak, mint a hangyák a bolyban.
A cél, hogy megtaláljuk hozzátartozóinkat bármi áron. Nem tudom, sikerülhet-e, de mindent megteszünk az életben maradásért.
Hosszú volt ez a nap, de éjjel sem lankadhat figyelmünk. Sehol sem vagyunk biztonságban. Ez lenne az apokalipszis?
Ha igen, akkor nem fogom magam könnyen odadobni! Túl fogunk élni együtt!Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2694 db Időpont:2011. 04. 05. Hozzászólások: 4 db