AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 17-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Higurashi no Naku Koro ni
Címe: Higurashi no Naku Koro ni
Angol címe: When they cry, When the cicadas cry
Hivatalos weboldal: http://www.oyashiros...
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Horror
Thriller
Krimi
Pszichológiai
Stúdió: Studio DEEN
Frontier Works
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 43 szavazat alapján: 9.44
Ismertető értékelése: 15 szavazat alapján: 9.87
Státusz: Ellenőrizve!
Anime elemzése: Megtekintés...


Leírás

Maebara Keichi, történetünk fõhõse, szüleivel Hinamizawába költözik. Nagyon megszereti a kis falut, a gyönyörû természetet, nyugodt, békés légkört, és hamar összebarátkozik a kis iskola többi tanulójával, különösen négy lánnyal. Elsõ ránézésre minden tökéletes, de csakhamar nyugtalanító dolgok derülnek ki.

Pár éve egy gát építésébe kezdtek bele, ami a falut egy víztározóvá alakította volna, ezzel az ott élõket kitaszítva csendes, nyugodt környezetükbõl. A falu lakossága egy emberként lépett fel a gátépítés ellen. Hiába tiltakoztak, hiába mentek reklamálni, a gátépítés csak nem állt le. Egy napon mégis hirtelen abbamaradt. A gátépítés vezetõjét embertelenül kivégezték.

Egy alkalommal Keichi talál egy újságot, amiben a szörnyû gyilkosságról olvas. A lányokat végigkérdezve, mindenki tagadja.

A mû hat különálló fejezetbõl áll, amelyek mind egy-egy egymással látszólag csak gyenge kapcsolatban álló történetet mesél el. Alapvetõen mindegyik békésen indul, aztán valami apró esemény hatására tragédiába fullad. A baráti bizalom megbomlása igen súlyos következményekkel járhat.

A következõ fejezet -mintha az elõzõ meg sem történt volna,- ismét egy nyugodt alaphangulattal indul, és ami az elõzõ fejezetben történt úgy tûnik, nincs hatással a következõre. Ahogy próbálja a nézõ keresni a kapcsolatokat az egyes fejezetek között, nem is tudja egy eseményrõl, hogy már látta-e, vagy csak egy nagyon hasonlót látott, esetleg egy esemény egy alternatíváját látta.

Az anime eredetileg egy játék adaptációja, amely nyolc különálló fejezetbõl áll, négy kérdés és négy válasz egységbõl. Az animébe csak hat került bele ezek közül, de többedszeri végignézésre egy kerek történet rajzolódik ki így is.

Ami az animében a legjobb, az a borongós, komor légkör megvalósítása. A fizikai és pszichológiai horror egyaránt jelen van. A véres jeleneteknél még megrázóbbak a háttérben futó, igen mély érzelmi szálak.

A mû kemény történetével szöges ellentétben áll a helyenként elnagyolt, bár nagyon aranyos karakterdizájn. Egyes részeknél eltúlozták a szereplõk kifejezéseit, túlságosan stilizált lett, máshol meg épp olyan, amilyennek lennie kell.

Szintén hatalmas pozitívumként említeném meg a hátterek megrajzolását és lemodellezését. A falu és épületei valós helyszínek alapján készültek el, minden egyes épületet a lehetõ legapróbb részletekig kidolgoztak. Gyönyörûen ötvözték a 2D és a 3D grafika adta elõnyöket.

Az opening és az ending szerintem nagyszerû, ötletesen kidolgozott, egyedi és szép. Akár a sorozathoz kedvcsinálónak is jó!

Negatívumként említeném meg, - amint azt már fentebb írtam- a túlzott stilizáltságot. Véleményem szerint egy ilyen animébe egyszerûen nem illik bele, volt ahol meglehetõsen zavart. Mindezek ellenére egy remek anime, nehogy félreértsetek!

Ajánlani csakis a felnõtt, komoly animék iránt érdeklõdõ, erõs gyomrú nézõknek tudom, akik szeretnek egy mûvet többször megnézni, ...nekik viszont mindenképp!

Az animéhez kiadtak egy OVA-t, egy Drama CD-t, és már elkészült a második sorozat is, de az elsõ sorozat önmagában is teljesen megállja a helyét. Készült valamint manga is belõle, ami egy kicsit bõvebb és más a karakterdizájnja.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 7284 db Időpont:2008. 01. 20. Hozzászólások: 7 db