Információk
Monochrome Factor
Címe: Monochrome Factor
Angol címe: Monochrome Factor
Magyar címe: Monochrome Factor
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Párhuzamos világ
Iskolai élet
Harcmûvészet
Akció
Dráma
Stúdió: mag garden
M no Violet
Képek: A google-n
Anime értékelése: 0 szavazat alapján: 0.00
Ismertető értékelése: 0 szavazat alapján: 0.00
Státusz: Ellenőrizve!

Leírás

A Monochrome Factor, vagy "Monokurōmu Fakutā" először 2004-ben jelent meg japánban a Mag Garden gondozásában mangaként. Majd 2008-ban anime sorozatot készítettek belőle.

Főszereplőnk Nikaido Akira kun, egy távolságtartó de bátor tini, aki nem futamodik meg a harc elől, ha a helyzet úgy kívánja. Gyermekkori barátjával, Kengó-val gyakran ellógják az órákat a suliban, és a tetőn dekkolnak kicsengetésig.
Kengó hűséges barát, mindenhová követi Akirát.
Ekkor jön a képbe általában Aya chan, az osztálytársuk és önjelölt rendfenntartó, aki bár lány, meglepően harcias és agilis személyiség. Továbbá jártas a kardforgatás művészetében is. A fiúk nagy szerencséjére csak úgynevezett bokken-nel, vagyis fakarddal jár.

A furcsaságok ott kezdődnek, mikor este megjelenik Akira elött egy fekete ruhás, kalapos alak, aki a Shirogane névre hallgat, és azzal kábítja Akirát, hogy a sorsuk össze van kötve, egymáshoz tartoznak. Ez a monológ elég zavarba ejtőre sikerül, mivel Shirogane már már nőiesen gyönyörű vonásokkal rendelkezik, és misztikus stílusban beszél.

Akira nem is tudja hova tenni az esetet, és azt amit látott, illetve nem látott, mivel Shiroganénak nincsen árnyéka.
Később úgy gondolja, csak szórakozni akart vele ez a titokzatos fickó.

Másnap délután mulasztásaik büntetése gyanánt Aya megkéri a srácokat, hogy kísérjék vissza a suliban, mert dolga van, de nem mer egyedül kószálni az üres épületben. Furcsa zajokra és árnyakra lesznek figyelmesek és el is szakadnak egymástól, mert sötét kígyószerű lények (kokuchi-k)jelennek meg és kergetik őket a folyosókon. Akira most sem rest, neki áll hát harcolni a bestiákkal, de azok túlerőben vannak. És ahogy várható,jön is a segítség Shirogane, a furcsa alak személyében. Ő egy Shin ("Árnyék", az árnyékvilágból jött,hogy Őrizze az egyensúlyt a föld és az Ő világa között.A kokuchik időnként betörnek a földre onnan, hogy garázdálkodjanak az emberek világában, és negatív érzések vonzzák őket. Egy szó mint száz, tehát Shirogane megvédi Akirát és egy pajzsot von köré, de a fiú nem hisz neki. Megakarja keresni a barátait. Sajnos pórul jár, mert átesik a "másik oldalra" az árnyékvilágba és elkezd eltűnni. Ettől megrémül, de felbukkan Shirogane és közli, csak egy esélye van a Akirának túlélésre, ha Ő is Shinné változik. Ez úgy történik, hogy Shirogane megcsókolja a fiút.

Innentől kezdve Akira is árnyéklény, és ebben a formában az emberek nem észlelik a jelenlétét. Viszont így már méltó ellenfele a kokuchi rémeknek és aprítja is őket. Shirogane nagylelkűen felajánlja, hogy majd Ő lesz az árnyéka a barátai előtt, és akkor élheti tovább a mindennapi életét. Természetesen ez azt is jelenti, hogy éjjel nappal együtt lesznek.

A történetben apránként adagolják az új információkat.(spoiler veszély)Kengó,Kengó nővére Mayu, és Aya egyaránt látják Shiroganét. Annyit elárulok, hogy lesz csattanó. Jellemző egy egy csepp homoerotikus fűszerezés, persze humoros körítéssel

Aki szereti a természetfelettit, a helyzetkomikumot, és az eredeti japán animés vérmérsékletet, annak tudom ajánlani ezt a sorozatot.Beküldte: Nushichan Megtekintve: 1284 db Időpont:2020. 07. 24. Hozzászólások: 1 db