AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 20-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kusuriya no Hitorigoto
Címe: Kusuriya no Hitorigoto
Angol címe: The Apothecary Diaries
Magyar címe: A füvesember feljegyzései
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2023
Műfaj: Misztikum
Dráma
Stúdió: OLM
Képek: A google-n
Anime értékelése: 0 szavazat alapján: 0.00
Státusz: Nincs ellenőrizve!


Leírás

MaoMao tehetséges, okos lány, fejlett igazságérzettel. Egy füves ember gyermeke. Édesapja kérésére gyógyfüveket visz ki a helyi bordélyházba. Óvva inti, hogy vigyázzon magára az úton. Az örömlányok kishúgukként szeretik a lányt, és aggódnak érte, mert Maomao szeret magán kísérletezni a különböző gyógyfüvekkel és mérgekkel, amik nyomot is hagynak rajta. A hazaúton sajnos nem kívánt találkozásban lesz része. banditák rabolják el, és eladják őt szolgálónak a királyi udvarba busás jutalom reményében.
Hetek telnek el, és Maomao alsórendű mosólányként szolgál a palotában. Nagyon hasonlatosnak tartja a helyet a bordélyházakhoz. Rengeteg, csinos, királyi ágyas, és udvarhölgyek, mind mind az uralkodó igényének szolgálatában. És persze Eunuh-ok, férfiak, akiket megfosztottak lényeges férfi részüktől, hogy zavartalanul szolgálhassanak és őrizhessék a király háremét.
Gyógyító lánykánk senkinek sem árulta el, hogy tud írni olvasni, és hogy mennyire konyít az orvosláshoz. ( nem akarta ezzel az információval a banditák zsebét vastagítani.) Bár udvari szolgálatáért megilleti valamennyi fizetés, melyből családjának is küldenek, úgy véli, hogy édesapja még így is nagyon aggódhat érte. Visszahúzódik, és leszegett fejjel végzi munkáját, ám egy napon gyanús betegség üti fel a fejét két királyi ágyas körül. Mindkét nő, Gyokuyou úrnő, és Lihua úrnő is frissen szült édesanya, és a csecsemők is betegek. A palotaorvos nem boldogul az esettel, Maomaot pedig gyógyfüves észjárása nem hagyja nyugodni. Szeretné kideríteni, milyen bajtól szenvedhetnek az asszonyok, és ártatlan csecsemőik. Gyokuyou úrnőt és kislányát még időben sikerül megmentenie egy üzenettel, amit a nő ablakában hagy. Vajon milyen sorsa lesz a rejtélyes jótevőnek a palotában?
Bár képességeit szeretné továbbra is rejtegetni, Jinshi eunuh, a szolgálók vezetője már korábban felfigyel a lányra és úrnője elé viszi. A jutalom nem marad el. Maomaot előléptetik, udvarhölgy lesz belőle. Innentől érdekes, hogy hősnőnk milyen lehetőségekhez jut a palota zárt világban.
Az eredeti manga 66 fejezetből áll. Hyuuga Natsu alkotása. Az anime igyekszik híven követni. A grafika nagyon szép. Jó nézni, és érdekes, pörgős az események sora.
Minden anime kedvelőnek jó szívvel ajánlom. ????Beküldte: Nushichan Megtekintve: 127 db Időpont:2023. 12. 10. Hozzászólások: 1 db