AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 22-e van.


   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Manga ismertető (Információk)
Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear
Címe: Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear
Angol címe: The legend of the snow white princess
Magyar címe: A fehér hó Pretear hercegnő legendája
Alternetív címek: Préteár, Pretear,The legend of the snow white princess Pretear
Korhatár: Nem korhatáros!
Hossza: 4 kötet (18 fejezet)
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Magical Girl
Bishounen
Mindennapi élet
Misztikum
Shoujo
Mangaka: Naruse Kaori
Japán kiadó: Kadokawa Shoten
Manga értékelése: 3 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 2 szavazat alapján: 10
Státusz: Ellenőrizve!
Anime ismertető: Megtekintés...


Leírás

Amikor vörös hó esik, az jelzés a Leafe lovagoknak ,hogy Saihi visszatérőben van, és a világ életereje veszélybe került.
Ilyenkor meg kell találniuk egy Preteart a "sok" közül, s fellelhetőleg inkább azt aki a nagy fehér Pretear.

Awayuki Himeno a "tulipán fejű" ,elsőéves a főiskolán, egy új városban, egy új családban és egy új környezetben. Hogy hogyan lehetésges ez?
Himeno anyukája meghalt mikor még kicsit volt s így apjával a régebben híres női novella íróval, Awayuki Kaoruval élt, a férfi pedig arra tanította a lányát ,hogy a nyers erő mindent legyőz, innen már érthető a lány nagy ereje és harci tudása ,mely azért néha mellé talál. Azonban a történet ott kezdődik ,hogy két hét telt el apja és a város leggazdagabb özvegyasszonyának az esküvője óta s ez teljesen felforgatta az életét. A kis porfészekből hirtelen kerül a luxus körülmények közé melyeket nem nagyon tud elfogadni vagy magáévá tenni s bár minden erejével próbálkozik megfelelni az új követelményeknek ,két mostoha lány testvére a vele egyidős Mayuna és a másodéves középiskolás Mawata nem igen barátságosak Himeno felé. Az idősebb lány elkényeztetett feminista aki mindig megakarja leckéztetni újdonsült testvérkéjét ,míg Mawata egy nagyon okos és szép, ám de magába zárkozó ridegnek tűnő lányka.
Himeno ,Mayuna kedveségének hála már első nap elkésik az iskolából s mialatt siet az úton egy új kis utat lát meg melyre rővidithet, legalábbis így gondolta ezért erre megy tovább. Azonban rálép egy növényre ami miatt lelkiismeret furdalása van ,hiszen kellemetlen emlékeket is okoz benne, az a tudat ,hogy bármilyen élettel rosszat tegyen. Ekkor a semmiből felbukkant egy különös kisfiú Shin aki megkéri a lányt ,hogyha segíteni akar a virágnak akkor fogja meg a kezét. Himeno így tesz s a nővény bár újra kivírágzik a lány megdöbben ,majd elveszti az eszméletétt. Miútán felébred egy furcsa helyen találja magát hét furcsa fickóval, akik a Leafe lovagoknak vallják magukat. A lány kezdetben nem hisz nekik sőt kisebb konfliktusai is vannak, bár sorra történnek furcsa dolgok, melyek után végül kénytelen beismerni ezt, s miútán másnap egy csata közepébe kerül ,elfogadnia a Pretear címet. A történet folyamán ,pedig Shin, Hajime, Mannen, Masame,Hayate, Goku és Kei segítik ebben.

A rajzolása nagyon szép ,több helyen érzékeny és tényleg megérteni amit a művésznő közölni szeretett volna. Nagyon fontos, hogy a történetben részt kapnak a jellem változások, és a belső világok a kételyek melyek képesek megváltoztatni az embereket, majd az ,hogyan fogadhatnák el mégis ezeket. Személy szerint sajnáltam ,hogy ilyen rövid de nagyon tetszett végig. Van benne minden. Komolyabb részek, folyamatosan menő cselekmények, elgondolkodtató részek és nagy póénok is.

Azt sajnáltam benne ,hogy én az Animét láttam elsőnek, és az nagyrészt eltér a manga történetének folyamatától. Kaori-san mindent a studióra bizott akik egy nagyon élvezhető 13 részes sorozatott készítettek belőle s azoknak akik nem olvasták a mangát nagyon élvezetes külön is. Ám miútán olvastam a mangát észrevettem a hibákat, melyek bár kicsit zavaróak nem felróhatóak mert ebből-abból nézve több mindent megtudunk az eredeti történetről. Például Saihi nem igazán kerül itt előtérbe, szinte alig van jelen míg az animében komolyabb lelki részeket és vivódásokat is kapott úgyan így Sasame, vagy Kei, aki a legtöbbet változott külsőre, de vannak másokban is kisebb változások.
Azonban, szeretném mindenkinek ajánlani mindkettő művet, mert mint mondtam külön-külön és egybe is élvezetes a kisebb eltéréseken kivűl. Grafikailag és történetileg is egy nagyon szép művet kapunk amely abból is látható ,hogy míg a mangát 2001-ben adták ki még ebben az évben megcsinálták a 13 részes Anime verziót is.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 851 db Időpont: 2010. 07. 25. Hozzászólások: 5 db