AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 12-e van.


   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Manga ismertető (Információk)
Hoshi no Sabaku
Címe: Hoshi no Sabaku
Angol címe: Desert of the Stars
Magyar címe: Csillagsivatag - A Talshas éjjele
Korhatár: Nem korhatáros!
Hossza: 1 kötet
Megjelenés éve: 2003
Műfaj: Dráma
Sci-fi
Tragédia
Seinen
Mangaka: Yuya Aoi
Funato Akari
Japán kiadó: Gentosha Comics
Magyar kiadó: FuMax
Manga értékelése: 1 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 1 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Miért szereted annyira az óceánt? Amikor nézem, mintha megtöltene legbelül. De ez csak illúzió. A telítettség érzése mögött csupán egy végtelen sivatag húzódik. Az apák bűneiért a fiak vezekelnek.
Kizaki Manami csendes, visszahúzódó, beteges lány, akinek nem felhőtlen a kapcsolata édesanyjával, ráadásul öccse, Kenji is folyton aggodalmaskodik miatta. Éppen készülne levetni magát a óceánba, mikor felbukkan Sawatari Hitoshi s lebeszéli a tervéről. A kedves férfi ezentúl lányaként fog bánni Mana-val.
Manami mindennél jobban szereti az üvegtárgyakat, mivel a csillagokra emlékeztetik őt. Egy nézeteltérés következtében azonban hirtelen felindulásból az üveggolyó gyűjteménye darabokra törik. Csupán egyetlen egy golyó marad sértetlen.
Az ikreknek ezentúl sok kalandban lesz részük. Mindenki a Talshas-t követeli tőlük, ami valószínűleg már kiválasztotta a Taliya-t.
A Talshas tulajdonképpen egy sárga drágakő, melyet két idegen civilizáció az E-dua és a Valanua akar a magáénak tudni. Azonban egy katona árulása miatt a kő a Földre zuhant, s holléte máig is rejtély. Évtizedenként beleszeret egy lélekbe s korlátlan erővel ruházza fel gazdáját.
A történet során még megismerkedhetünk Juo-val is, akit az aranygyermeknek is neveznek. Egyetlen feladata megsemmisíteni a Taliya-t, s visszaszerezni a Talshas-t, cserébe pedig visszakapja kisöccsét. Egy ritka aranyból, Saitia-ból készítették, különleges képességeit a háború során többször felhasználják.
Vajon ki a Taliya? Miért olyan kedves Hitoshi? Mit akarhat valójában a két törzs?

A manga a Fantasy DX antológiában futott 1997 áprilisa-májusa között. Bár seinen-ként kapott besorolást, nem szerepelnek benne a seinen-hez tartozó elemek, így bármely nem, bármely kor egyaránt élvezheti. Dráma terén egy remekműnek nevezhetjük.
A manga egy sorsszerű találkozást mutat be, hogy miként küzdik le az ellentéteket szereplőink.
A rajzolása egyedi, a történet sem egy nagy siker, mégis az olvasónak felejthetetlen élményt nyújt, s újra olvastatja magát.
Az egyik legjobb manga, melyet kiadtak hazánkban.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 849 db Időpont: 2010. 03. 14. Hozzászólások: 5 db