AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 22-e van.


   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Manga ismertető (Információk)
Shokugyou Tenshi
Címe: Shokugyou Tenshi
Angol címe: Occupation : Angel
Magyar címe: Foglalkozása : Angyal
Korhatár: Nem korhatáros!
Hossza: 1 kötet (7 fejezet)
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Fantasy
Dráma
Mangaka: Touko Fujikawa
Japán kiadó: Biblos
Manga értékelése: 4 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A mangában négy különbözõ történetet olvashatunk, mindegyik szomorú és egyben megható.
Az elsõ történet fõszereplõje egy tizenéves fiú, aki egy Midori. A Midori-k különös képességgel születtek. Képesek meggyógyítani vagy akár feltámasztani egy haldokló élõlényt, legyen az növény, állat vagy ember. Csakhogy az erõ használata nagy áldozatot követel : Minél több élõlényen segít, a saját élete annál rövidebb lesz. Miután egy Midori meghal, növényi maggá változik s így él tovább. Családját gazdag emberek ölték meg, kik jó pénzért eladták ezeket a magvakat. Vajon, hogy alakul a fiú sorsa ?

A második történet egy olyan világban játszódik, ahol a varázslás mindennapi dolog, sõt, az iskolák tanterve is erre alapul. Mikor fõszereplõnk kinyitja új tankönyvét, váratlanul egy mini ember toppan eléje. Állítólag õ lesz az új tanára, aki megtanítja neki a varázslást. Nagyon jó barátok lesznek, de a pici emberke egy fontos dolgot nem említett : Miután a tanítványa kiváló szintet ér el a varázslás terén, õ eltûnik. Egy nap tûz üt ki a lakásban. A fiú nem szeretné használni az erejét, mert akkor soha többé nem láthatja barátját. De hagyja elégni a házát ?

A harmadik történet egyben a legmeghatóbb is. Történetünk egy átlagos tengerparti kisvárosban játszódik, ahol egy kisfiú titokban nevel egy kiscicát az egyik parkban. Ám egy nap a fekete cica súlyosan megsérül, mégsem tud rajta segíteni, mert anyjával kénytelen elköltözni egy távoli városba. Nyolc év elteltével végül visszakívánja õket a sors, s ismét a tenger melletti városkába költöznek. Fõszereplõnk aggódik, hogy vajon mi történhetett Kuro nevezetû macskájával ? Talán meghalt, vagy valaki segített rajta ?

A negyedik történetünk egy bûncselekménnyel kezdõdik. Egy középiskolás srácot gyorshajtásért megbüntetik, de nincs elég pénze. Ezért kénytelen egy másik módot használni a vezeklésre : A bíróságon egy olyan gyógyszert kell bevennie, amin még nem végeztek el semmi kísérletet.Fõszereplõnk fél, de nincs más választása, a gyógyszert beveszi. Másnapra apró fehér szárnyak kezdenek növekedni a hátán. Minden apró csínytevésért, rosszalkodásért elkezdenek nagyobbodni a szárnyak. Vajon meddig növekedhetnek még ??

E mangát az olvassa el, aki vágyik egy kis megható sírásra. A könnyeket egyszerûen nem lehet visszafojtani az olvasás közben. Szerencsére mindegyik történet vége happy and, mégsem állhatjuk meg sírás nélkül.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 871 db Időpont: 2009. 04. 30. Hozzászólások: 4 db