AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 09. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
One Piece
Címe: One Piece
Angol címe: One Piece
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: n.a.
Megjelenés éve: 1999
Műfaj: Kaland
Vígjáték
Akció
Fantasy
Stúdió: Toei Animation
Képek: A google-n
Anime értékelése: 22 szavazat alapján: 9.14
Ismertető értékelése: 13 szavazat alapján: 8.31
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet 20 évvel ez elõtt kezdõdik, a Kalóz király kivégzésénél. Gol D. Roger utolsó szavai ezek voltak: "A kincsemet akarjátok? Keressétek!" , ezzel megindult a Kalózok korszaka hogy megtalálják a világ legnagyobb kincsét a One Piece-t. Ami a világ legtöbb furcsaságait és veszélyeit rejtõ tenger a Grand Line végén van.
20 évvel késõbb fõhõsünk Monkey D. Luffy egy fiatal fiú elhatározza hogy õ lesz a Kalóz király és megszerzi a One piece-t. Csakhogy még se hajója se serege csak egy hordója van . Már napok óta hánykolódik a vízen amikor kalózok találnak rá, itt ismerkedik meg Coby -val a félénk kis fiúval akinek minden vágya hogy tengerész tiszt legyen. Amikor Luffy -t felfedezik a kalózok meg kell küzdenie a kapitánnyal egy ronda kövér banyával ^^, mindenki fél tõle csak Luffy nem. Kiderül hogy Luffy -nak van egy különleges képessége, az hogy a teste gumiból van és az ütései mint a pisztoly lövés és egyéb más mozdulatok amik valamilyen fegyvert imitálnak.
Luffy képessége abból származik hogy megevett egy Ördög gyümölcsöt, ez a gyümölcs nagyon ritka és a grand Line -non terem. Aki megeszi külömbözõ képességre tesz szert pl: Egy ellemmé vagy anyaggá tud átalakulni, vagy csak egy anyag képességeit veszi fel vagy pedig egy állattá változ át. De van egy hátulütõje is, aki megeszi örökre elveszti az úszás képességét és elgyengül a tengervíztõl.

Amikor Luffy legyõzi Alvida-t útját Coby -val folytatja ekkor érkeznek meg egy tengerész bázissal rendelkezõ szigetere. Itt találkoznak Zoro -val aki egy igazi macsó férfi , Zoro egy kardforgató akinek az a specialitása hogy három kardot használ egyszerre úgy hogy az egyik a szájában van. Zoro -t elkapták és Luffy felajánlja hogy kiszabadítja ha csatlakozik a csapathoz. Zoro elsõnek elutasítja de végül csak el fogadja addig amíg Luffy nem akadályozza az álma megvalósításában ami az hogy õ akar a világ legnagyobb kardforgatója lenni.
Késõbb egyre több ember csatlakozik. Elõször Nami a aki egy elég pénz éhes lány és emellet kiváló navigátor és a csapat gyakorlati vezetõje. Aztán Usopp aki nagyon gyenge gyáva és örökké hazudik de nagyon jó mesterlövész és a legpoénosabb karakter . Itt már lesz hajójuk is. Majd Sanji aki egy kiváló szakács és a lábával nagyon jó harcos, az az elve hogy a szakács nem sértheti meg a kezét amivel fõz. Ez után kicsit késõbb Chopper aki egy rénszarvas de az emberré változtató gyümölcs megevése után félig ember félig rénszarvas lett. Ö a csapat orvosa. A csapaton kívül kevés emberbe bízik meg és félénk is, de ha harcolni kell érdekes átváltozásokat tud produkálni egy gyógyszerrel. Végül Robin aki egy történész és elég jól informált a Grand line történéseiben. Õ képessége a virág gyümölcs ami lehetõvé teszi hogy végtagjait másokon kinövessze és eltörje az ember nyakát.

E kis csapat kalandjairól szól furcsábbnál furcsább szigeteken keresztül. Az anime minden szempontból egy etalont alkotott. Egyes jelenetekben a székrõl lehet hatalmasakat esni a nevetéstõl, máshol a komoly jelenetekben lehet könnyeket ereszteni(már aki). A harcok meg egyre látványosak és soha nem unalmasak. Már több mint 300 rész van és talán még ennyi lesz de ha valaki rákap nem lehet megunni. Az elején a grafika senkit ne rettentsen el egyre a jobb lesz a részek folyamán és a stílushoz is hamar hozzá lehet szokni.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4677 db Időpont:2007. 04. 03. Hozzászólások: 11 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás