AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 12. 10-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Gosick
Címe: Gosick
Angol címe: Gosick
Hivatalos weboldal: http://www.gosick.tv...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2010
Műfaj: Akció
Történelmi
Iskolai élet
Kaland
Gothic Lolita
Stúdió: BONES
TV Tokyo
Kadokawa Shoten
GOSICK Production Committee
NTT Docomo
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 8.57
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy magányos aranyhajú hercegnő egy magas toronyba zárva.
Nem voltak barátai, szülei sem látogatták, így tengette egyedül, könyvek között napjait. Hála a könyveknek hatalmas tudásra tett szert. Briliáns elméjével könnyedén megoldott bármilyen rejtvényt.
Egy napon aztán egy fiatal fiú tévedt a toronyba, és megismerkedett a lánnyal, kinek aranyló haja és smaragd szeme azonnal a fiú elméjébe véste magát. A fiú ezután nap, mint nap feljárt a lányhoz a toronyba, így apránként megolvasztotta a lány látszólag érzékelten szívét…
1924-ben egy kitalált országban, Saubure-ban járunk a Szent Margit Akadémián. Kujou Kazuya, a japán cserediák, akinek nincsenek barátja, és mindenki fél tőle fekete haja és fekete szeme miatt. Az iskolában csak a „Tavasszal eljövő Halálistenként” becézik. Az iskola körül rengeteg félelmetes történet lappang. Kísértettörténetek, horrortörténetek, mindegy, csak félelmetes legyen. Az egyik ilyen történet főhőse a „Tavasszal eljövő Halálisten” is, ahogyan Kujou-t is hívják társai.
Az iskola területén van egy hatalmas könyvtár, ami egy magas toronyban helyezkedik el. A diákok nem nagyon járnak oda, ha mennek is, csak 1-2 emeletet. Nem is sejtik, hogy a legfelső emeleten egy botanikus kert van kiépítve. Az peig pláne nem gondolják, hogy szállást ad egy aranyhajú, smaragdszemű lánynak, akit csak „Szürke Farkasként” emlegetnek azok, akik tudnak róla.
Az ő neve Victorique de Blois, akit bátyján, Grevil de Blois-on, a nyomozón kívül senki sem látogat.
Egy napon Kujou betéved a könyvtárba, ahol rábukkan Victorique-ra. Itt kezdődik kettejük története. Barátokká válnak, bár a lány nagyon is különc. Briliáns elméje segítségével a rendőrségnek old meg gyilkossági ügyeket unaloműzésként, amiért a bátyja, Grevil viszi el az összes dicsőséget. Victorique mindig a háttérben marad. A könyvtár és az iskola területéről nem mozdulhat ki, ez apja parancsa, aki egy márki, és nagyon befolyásos.
Hála Kujou-nak, Victorique szép lassan megtapasztalja, mi a barátság, és a szeretet, de ő nem erre hivatott. Fontos szerepet szántak neki a világ sorsát illetően, de csakis a háttérből.
1924-ben járunk, a két világháború között. Az első szele már elillant, a másodiké még nem jött el, az emberek mégis mozgolódnak. Mindenki az új jövő hajnaláról beszél, és ebben Victorique-nak nagy szerepe lesz, mert ő a Szürke Farkas, akitől sok minden függ.

A történet alapjában véve különös gyilkosságok megoldásával kezdődik. Megismerjük a szereplőket, különös hangsúlyt fektetve a két főszereplőre, és a bátyja. Sokáig nem tudunk meg a szereplőkről szinte semmit. A szálak szépen lassan bontakoznak ki.
Nem is kell sokáig várni, és bepillantást nyerünk Victorique múltjába, hogy miért zárték be az iskolába, és hogy mi történt az anyjával. Az egész cselekményszál a világháborút próbálja felgöngyölni, ki mit mesterkedett a háttérben, kinek a segítségével, és hogy hogy illik bele Victorique a képbe, egészen addig, míg a második világháború hajnalán az események ismét beindulnak.

A grafika nagyon igényesre, szépre sikerült, amit az aláfestő zene választékossága méginkább fokoz. A szereplők karaktere részletesen kidolgozott. Kujou a tipikus jószívű naív lélek, aki őszinte érzelmeket táplál Victorique iránt. A lánynál pedig az érzelmi fejlődés jelentős. Megfigyelhető, hogyan válik egy érzelmi analfabéta érző lélekké.
Aminek rendkívül örültem, az az volt, hogy az anime egyáltalán nem unalmas, állandóan fenntartja a néző figyelmét. Fordulatokkal, izgalmakkal telített a sorozat, és ami a legfontosabb, hogy VAN befejezése. Engem először kissé a Chrno Crusade-ra emlékeztetett, mivel az is a két világháború közti időszakot taglalja. Aki azt a sorozatot szerette, ezt is szeretni fogja.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2937 db Időpont:2012. 03. 08. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás