AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 07. 20-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
The Last Unicorn
Címe: The Last Unicorn
Angol címe: The Last Unicorn
Magyar címe: Az Utolsó Egyszarvú
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1982
Műfaj: Családi
Kaland
Fantasy
Mágia
Szerelem
Stúdió: ITC Entertainment
Topcraft
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy egyszarvú élt magányosan az erdõben, ahol sosem hullott hó, sosem volt hideg, folyamatosan nyár volt. Élt nem törõdve a magánnyal és nem törõdve azzal, hogy nem lát más egyszarvút. Nem aggasztotta semmi, még az sem, hogy le is lõhetik.

Egy napon aztán megtudja, hogy talán õ az utolsó fajtájából. Sokat gondolkodik azon, hogy mit csináljon, amikor is találkozik egy pillangóval. Megtudja tõle, hogy a Vörösbika üldözi õket. Így hát felkerekedik, hogy megtalálja társait és bebizonyítsa mindenkinek, hogy nem õ az utolsó. Egyik nap álmában egy Boszorkány elvarázsolja és bedugja õt egy ketrecbe. A Boszorkány tanítványa Smendrich, a "varázsló" segít neki megszökni, és együtt folytatják útjukat, hogy megtalálják a Vörösbikát, és megtudják az okát, miért üldözi a bika az egyszarvúkat. Az úton találkoznak egy nõvel is aki majd késõbb velük tart. Nagy szerencsétlenségükre a találkozás a Vörösbikával nem úgy sikerült, ahogy elképzelték. Smendrich varázserejével próbál segíteni az egyszarvúnak, és egy olyan lénnyé változtatja ami nem érdekli a bikát, emberré. Innentõl kezdve mégnehezebb lesz véghezvinniük céljukat, és nem szabad elfelejteniük miért is indultak útra.
Történet egy egyszarvúról, aki megismerte a szeretetet a bánatot és a gyûlöletet, úgy hogy emberré változott, és szerelmes lett.

A zenéje és a grafikája korához képest fantasztikus, s bár a magyar kiadásban egy-két részt kivágtak, élvezhetõ mindenki számára kortól függetlenül.

Ezt a mesét hivatalosan is elismerték animének.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2362 db Időpont:2007. 04. 03. Hozzászólások: 13 db