AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 19-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shiki
Címe: Shiki
Angol címe: Corpse Demon
Hivatalos weboldal: http://www.okiagari....
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 22
Megjelenés éve: 2010
Műfaj: Horror
Vámpírtörténet
Seinen
Fantasy
Misztikum
Stúdió: Shueisha
Aniplex
Darks Production
Fuji TV
Képek: A google-n
Anime értékelése: 7 szavazat alapján: 8.29
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.11
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy falu, melyet a Halál leng körbe. A momi fenyők erdejében egy 1300 fős falu, Sodoba távol a civilizáció bármely formájától…
A falui lakossága elszigetelt életmódjuk miatt nem szeretik sem az új dolgokat, sem pedig az új lakókat. Yuuki Natsuno és családja nemrég költöztek ide az egyik nagyvárosból. Natsuno nem igazán barátkozik a falubeliekkel, akik szintén megtartják vele a távolságot. Minden vágya, hogy kijusson ebből az Isten háta mögötti helyről.
Ezzel egyidőben a falu lakossága rohamosan csökkenni kezd. Drasztikusan nő az elhalálozások száma. Egyfajta járvány üti fel fejét, legalább is a falu orvosa Ozaki Toshio a tünetek alapján erre következtet.
Mindenkinél ugyanúgy kezdődik: kedvtelenség, depresszív tünetek, fáradékonyság, vérszegénység, végül pár napon belül halál.
A járvány terjedésével egyidőben a Yuuki családon kívül egy másik család is költözik a falu határába, egy európai stílusú házba. Ők a Kirishiki család. Mindenki számára nagyon furcsák, és nem csak azért, mert idegenek, hanem mert csak éjszaka mutatják meg magukat, és a falu szokásaihoz képest viselkedésük és öltözékük is sokkal eltérőbb.
A halálesetek egyre gyakoribbak. A doktor mindent megpróbál, hogy pácienseit megmentse, mindhiába. A fertőzöttek kifejezetten nem akarnak kórházba menni, és sokan számolnak be fura álmokról, melyekben egy számukra fontos, de már elhunyt személy jelenik meg mellette éjszakánként. Az álmok mind valóságosnak tűnnek, mivel azok is. Ami minden betegben ezen felül még közös, az a két bogárcsípés szerű szúrás általában artéria közelében. Általában egy helyen, extrém esetben több helyen is.
Natsuno is nyomozásba kezd, mivel az első halott, akivel a sorozat kezdődik, Shimizu Megumi többször is megjelenik az ablaka alatt éjjel, amit először csak álomnak hisz, és napokig képtelen aludni. Majd miután a lány lebénítva őt, megjelenik Natsuno legjobb barátjának Mutou Touru szobájában éjjel és látszólag megharapja, nem hagyhatja annyiban a dolgot.
Éppen ezért Tanaka Akirával és Kaorival a temető felé veszik az irányt, hogy kiássák Megumi sírját. Ha nincs benne, egy szörnyű rémálom válik valóra. Élőholtak/vámpírok, vagy ahogy a falubeliek nevezik őket „A Visszajárók” lepik el lassan a környéket magukkal ragadva még élő szeretteiket…

A történet véleményem szerint nagyon szépen fel van vezetve, és aránylag hamar választ kapunk a járvánnyal kapcsolatos kérdésekre, amik egészen végig nyílt titkok. Nagyon élethűen adja vissza a falubeliek babonás mivoltát, és a „Süket vagyok és néma, de mindent látok és hallok” effektust. Tényleg ilyen egy elzárt közösség. Az újtól rettegnek, és kizárják, de mindig van a fiatalok körében egy-két olyan ember, akik kitörni készülnek, de ez nem mindig sikerül. Én először egy átlagos vámpírtörténetre számítottam, de a sok áthidalás, és hogy a történet több szálon is fut egyszerre először kissé megzavart. Ha az ember beleszokik és átlátja a szálakat egy nagyon élvezetes, izgalmakkal teli animét kap díszcsomagolásban.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 3826 db Időpont:2011. 04. 12. Hozzászólások: 5 db