AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 10. 01-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Terra e... (2007)
Címe: Terra e... (2007)
Angol címe: Toward the Terra (2007)
Hivatalos weboldal: http://terra-e.com/
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Dráma
Sci-fi
Misztikum
Szupererõ
Bishounen
Stúdió: Aniplex
Minamimachi Bugyousho
Tokyo Kids
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az emberiség mit sem törődve a természettel továbbra is szennyezi a vizet, a talajt, a levegőt... Tönkreteszi saját és más élőlények otthonát, s aki egy kicsit is különbözik tőle, azt szó nélkül levadássza. Ha ez így megy tovább, a Terra e... című anime cselekménye valósággá válik.

Végül az emberek oly nagy mértékben elpusztították anyaföldüket, a Terrát, hogy kénytelenek voltak hosszú vándorútra kelni az univerzumban, hogy új otthont találjanak maguknak. Szigorú rendszerükkel, a Grand Mother-rel pedig teljesen manipulálják az ifjabb generációkat, hogy az emberek kapzsisága ne essen ismét ugyanabba a hibába. Történetünk az Ataraxia névre hallgató városban veszi kezdetét.

Jomy Marquis Shin teljesen átlagosnak mondható, 14 éves kamasz, ki békés családi háttérrel és baráti körrel rendelkezik. Hamarosan azonban mindentől el kell búcsúznia, ugyanis közeleg a felnőtté avatási vizsgája. Senki sem tudja, hogy pontosan miből áll a rendezvény, mert aki átment rajta, az többé nem tért vissza. Jomy-t látszólag egyáltalán nem érdekli helyzete, a maga megszokott módján jár-kel fel-alá, s minden csetepatéból kibeszéli magát.
Azonban esténként nyugtalanító álmokat lát, melyekben idegen emberek beszélgetnek szokatlan öltözékekben. Szóba kerül a Mu-k jövője, és a Terra felé vezető út. Jomy természetesen nem tudja, mit jelenthet ez, de nem is nagyon érdekli.
Eljön a nagy nap, a felnőtté avatási vizsga. Reggel még egyszer van esélye elmenni egy helyre, amit maga választ ki. Jomy a vidámpark felé veszi az irányt, ám valami megváltozott. Mintha figyelné őt valaki, ráadásul hallja a kirakatban lévő állatok gondolatait. Tetejébe pedig a vizsgán megpróbálják kitörölni az emlékezetét, hogy tiszta lappal szolgálhassa az emberiséget. Ekkor lép színre egy személy, akit már többször is látott álmában. Soldier Blue a Mu-k vezetője megmenti őt, s elviszi a titkos bázisukra. Blue váltig állítja, hogy Jomy is szintén az ő fajtájába tartozik, s szeretné, ha ő lenne majd a következő Soldier.
De mi is az a Mu?
300 évvel ezelőtt a felnőtté avatási vizsgákon felbukkant több olyan gyermek, kik természetfeletti erőket hordoztak testükben, melyek nem engedték kitörölni az emlékeiket. Ezek gyakran fogyatékos személyek, némák vagy vakok, kik jóval hamarabb felfedezik különleges képességüket. A tudósok kísérleteik során arra következtettek, hogy valamilyen genetikai mutáció történik az emberekben, s ennek következtében minnél több és több Mu fog születni. Hogy miért jönnek a világra és miért emberi formában azt nem tudni, de egy biztos: A Grand Mother rendszer elsődleges feladata az írmagját is kiírtani az új fajnak.
Jomy eleinte habozik elvállalni a feladatot, de amint Soldier Blue megmutatja neki a Mu-k tragikus emlékét, rögtön megváltozik a véleménye. Hamarosan felfedezi a saját természetfeletti képességeit, s igyekszik minnél több bajtársát megmenteni a kegyetlen vizsgától, hogy majd később együtt mehessenek vissza a Terra-ra.
A történet az epizódok során tovább bonyolódik, mikor is az idő múltával Jomy régi osztálytársai is betöltik a 14-et, s az emberiséget szolgálva teljesítik kötelességüket, s üldözőbe veszik a mutánsokat.
Az emberek vagy a Mu-k? Mikor szakadt ketté az emberiség jövője? S kinek a hibájából retteg mindkét fél a másiktól?

Az anime tükröt mutat elénk, rádöbbent minket a kegyetlen valóságra, hogy mi magunk vagyunk a világ gonoszai. Nagy a mondanivalója, s igencsak tanulságos lecke. A cselekménye izgalmas és kiszámíthatatlan, sok dologra csak a végén döbben rá a néző.

A zene és a grafika mind a helyén van, kifejezetten illenek a történethez. A Terra e... egy hétkötetes manga alapján készült, melyet a hetvenes évek végén készítettek, s rögtön 1980-ban kapott egy anime feldolgozást egy mozifilm keretein belül, mely jóval komorabban meséli el a manga cselekményét.

Személy szerint engem nagyon megfogott a sorozat. Eleinte úgy gondoltam, ez is egy világmegmentős sablon lesz, de később ráeszméltem az egyediségére, s rögtön a kedvencemmé vált. Az utolsó epizód után pedig kifejezetten vegyes érzelmek keringtek bennem. Legszívesebben az első közeledő járókelővel közöltem volna, hogy Örülök, hogy én már nem fogom megélni azt a napot, mikor az emberiség végleg megöli a Terrát!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2490 db Időpont:2011. 04. 10. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás