AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kidou Tenshi Angelic Layer
Címe: Kidou Tenshi Angelic Layer
Angol címe: Angelic Layer
Hivatalos weboldal: http://nincs
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Akció
Vígjáték
Mecha
Iskolai élet
Shounen
Stúdió: CLAMP
Dentsu
TV Tokyo
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy játék, amit mindenki ismer.
Egy játék, ami megváltoztatta egy lány életét.
Egy játék, ami lázba hozza egész Japánt!

ANGELIC LAYER

A játék, ami felszínre hozza a bennünk rejlő erőt!


A játék lényege, hogy mindenkinek van egy babája, egy Angel-e, amit ő maga programozhat, öltöztethet, és nevezhet el. Eddig nincs benne semmi bonyolult. Viszont ezek nem szokványos babák. Gondolatátvitellel működnek egy mezőn, úgynevezett Layer-en keresztül. Amint az Angel a Layerbe kerül, a Deos (a baba tulajdonosa, irányítója) egy szemüveghez hasonlító műszeren keresztül juttatja el parancsait az Angelhez.
A játék lényege, hogy az Angel-ek egymás ellen harcolnak. Természetesen versenyeket is szerveznek minden régióban, aminek nyertesei az állami versenyre kvalifikálják magukat. Szinte minden játékos nagy álma, hogy egyszer 3 éve címvédő Shu és Angel-e Athena ellen harcolhat.

Suzuhara Misaki egy 6. osztályos lány, aki Tokióba költözik, hogy közelebb kerüljön édesanyjához. Anyja 5 éves korában hagyta rokonokra kislányát, mert Tokióba kellett jönnie dolgozni. Misaki ide jelentkezik iskolába. Amikor megérkezik az állomásra, egy hatalmas kijelzőn megpillantja Athena-t, és azonnal megtetszik neki az Angelic Layer. Szerencsére éppen arra jár egy gyanús alak, I-chan, aki elvezeti őt egy boltba, ahol mindenféle kelléket meg lehet venni az Angelic Layer-hez, és persze magát az Angel-t is. Misaki nem is tétlenkedi, jól bevásárol, és csak azután bukkan fel nagynénjénél, aki már halálra aggódja magát miatta.
Misaki elkészíti saját Angel-ét, akit Hikaru-nak (csillag) nevez el. Így kezdődik el a kis Misaki pályafutása.
Az iskolában új barátokra tesz szert Kisaki Tamayo és Kobayashi Kotarou személyében, akik a regionális versenyre is elkísérik Misakit és mindig bőszen drukkolnak neki. Kotarou különösen, hiszen ő gyengéd érzelmeket táplál Misaki iránt.
Kotarou-nak van egy kishuga, aki nagyon fontos szerepet játszik mind a sorozatban, mint Misaki fejlődésében. Ő Kobayashi Hatoko, aki még csak 5 éves, mégis nagyszerű Deos és rengeteg versenyt megnyert már. Ő segíti Misakit a későbbiekben…

Maga a sorozat tipikus jellemfejlődés, és azt mutatja be, hogyan érhetjük el akarattal és kitartással a magunk elé kitűzött célt. Misaki nem csak Athena ellen akar küzdeni, hanem édesanyjával is találkozni akar, aki tudtán kívül egyre közelebb kerül hozzá. A nagy cél elérése előtt mindig a kisebb célokra koncentrál. Mivel Misaki elég félénk, sokat segítenek neki a barátai, és az, hogy minden oldalról támogatást ad.

A kérdés csak az, hogy vajon, meddig jut el az Angelic Layer bajnokságon, és hogy találkozhat-e végre ennyi év után édesanyjával.

A mű CLAMP alkotás. Stílusa sokkal egyszerűbb, kevesebb díszítőelemekkel, ami a CLAMP-tól nem megszokott. Furcsa, hogy ezt az animét megelőzi pl.: az X Movie, vagy a Tsubasa Chronicle, Magic Knight Rayearth, amik stílusban teljesen eltérnek az Angelic Layertől. Ha össze kellene hasonlítanom, akkor a Card Captor Sakurával tudnám, mert maga a célkitűzés egyezik, és a karakterek kinézetre, és jellemre is megtalálják párjukat a másik sorozatban.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok ehhez a remek alkotáshoz!Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2148 db Időpont:2011. 03. 29. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás