AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 09. 29-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Guin Saga
Címe: Guin Saga
Angol címe: Guin Saga
Hivatalos weboldal: http://www.guinsaga....
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2009
Műfaj: Fantasy
Dráma
Háborús
Mágia
Szerelem
Stúdió: Aniplex
Satelight
Studio Easter
Képek: A google-n
Anime értékelése: 2 szavazat alapján: 5.5
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 7.67
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Parros királysága hozzászokott a békés életmódhoz, ezért váratlanul éri őket a mongaul hadsereg támadása. A harc során odavész a királyi pár is, csupán két gyermeküknek, Rémusznak és Rindának sikerül elmenekülniük az ősi gépezet segítségével. Azonban hiba csúszik a teleportálásba, ezért menedék helyett egyenest a mongaulok felségterületére csöppennek. Rögvest üldözőbe is veszik őket a felderítők, ám ekkor felbukkan egy titokzatos lény, ki emberi testén leopárd fejet visel. Nem tudja ki ő, vagy, hogy honnan jött. Csupán egy névre emlékszik, ám abban se biztos, hogy a sajátja. Furcsa külsőjéhez emberfeletti erő társul, és sikeresen megmenti a szerencsétlen testvérpárt, kik hálából elnevezik Guin-nek. Ezek után mindig együtt számolnak le minden ellenféllel, legyen szó szörnyekről, démonokról, a mongaul-i hadseregről, vagy más nagyhatalomról. Utazásuk nem mindig fenékig tejfel, egyik fogsákból a másikba kerülnek, s gyakran olyan személyek törnek az életükre, kikben eddig feltétel nélkül megbíztak. Mindezen tényezők ellenére nem felejtik el legfőbb céljukat: Felszabadítani Parros-t a mongaul megszállásból.
A bujdosás során hozzájuk csapódik egy másik nem mindennapi jelenség is. A magát Karmazsin Zsoldosnak nevező István életét nagyban befolyásolja egy jóslat, melyet születésekor jövendőltek. Ha eljön az idő, ő lészen egy ország uralkodója, s felhőtlen életet élhet, amelyre mindig is áhítozott. S hogy ez az álom valósággá cseperedjen, szemet vet a gyönyörűséges Rindára, ki egy idő után viszonozza is az érzéseit. Azonban nem is sejtik, hogy Rinda valódi jövendőbelije, az elbűvölő Narisz is túlélte a Parros-i káoszt...
Mint ahogy az a fantasy történeteknél lenni szokott, a sorozat cselekménye több szálon fut. Ezekben az elágazásokban nyomon követhetjük Guin haditerveit s összecsapásait, illetve a mongaul hercegnő, Amnelisz és Narisz közti románcot is. Majd miután az apró csermelyek patakokká duzzadnak, útjuk végén egybefolynak, s ekkor kapunk egy egész kerek történetet. Ám a csörgedezésük alatt sem laposodnak el, végig fenntartják a képzeletbeli világra jellemző egyedi hangulatot. Egyik ellenséget felváltja a másik, az ember és démon közötti halovány határ is eltünedezőben vagyon, s hamarosan mindent felemészt a keserédes bosszúvágy.

Friss sorozat lévén ami rögtön megmutatkozik, az a gyönyörű grafika, s alaposan kidolgozott képi világ. Nagyszerűen ábrázolják a részletdús tájakat, melyek eme fantázia világát teszik szinte kézzel érinthetővé. A betétdalok végig fenntartják a történelmi látszatott, ezzel is kiemelve az anime fordulatait, a mitológiai utalásokról nem is beszélve. Az OP egy szöveg nélküli dallam, az ED pedig egy latin-angol-japán keverék, mely már az első epizód végén szívenmarkolja a nézőt.

Az anime egy meglehetősen hosszú, 130 kötetes fantasy regénysorozat alapján készült, mely 1979-ben látott először napvilágot. Ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte a világ leghosszabb, egyetlen író által írt regényszorozata díjat. Az anime a nagyérdemű alkotó, Kaoru Kunimoto tiszteletére készült, ám annak befejezését már nem érhette meg, nem sokkel előtte hunyt el 51 évesen.

Mivel a regénynek csak az első 16 kötetét dolgozták fel, a sorozat jelenleg befejezetlen. Ám fellelhető benne mindazon gondolatmenetek s érzelemek szüleménye, melyek az írónő tollából származnak. Hátrahagyva nékünk az élete művét, hogy a szép emlékeinket gyarapítsa. Úgy hiszem, az anime méltó feldolgozása eme történetnek. Magával ragadó és sokatmondó már az első perceitől kezdve, s aki egyszer megtekinti, az garantáltan kedvet kap a könyv elolvasására is.

„Járn kegyes istensége vezessen utunkon."Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2088 db Időpont:2011. 01. 19. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás