AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 02. 04-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Overdrive
Címe: Overdrive
Angol címe: Overdrive
Hivatalos weboldal: http://www.tv-tokyo....
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Sport
Vígjáték
Shounen
Iskolai élet
Romantikus
Stúdió: Pony Canyon
XEBEC
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 8.33
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Shinozaki Mikoto egy nagyon csendes első éves középsulis srác, akit imádnak kihasználni a nagyobbak. Ő az a tipikus balek, akit bárki kihasználhat, ráadásul még ügyetlen is, ami a kétkerekű járműveket illeti. Semmihez sem ért, ami sporttal kapcsolatos, cserébe gyönyörűen rajzol.
Idén Fukazawa Yuki mellé kerül órán, akibe azonnal bele is szeret. A lány egy igazi bombanő. Mindenbe beleüti az orrát, és nagyon menő, főleg, hogy bátyja a kerékpár klub elnöke. Mondhatni ők egy sztár testvérpár.
Mint írtam, Mikoto nagyon szépen rajzol, és sikerül Yukit is megfestenie, bár nem úgy, ahogy a lány modellt ül neki, hanem bejátszik egy bikinifelső is…
Ha Mikoto rajzkarrierjéről szólna a sorozat, akkor helyben is volnánk, de ez egy sportanime, ahol kifejezetten a biciklizés kerül előtérbe. Mikoto elkezd biciklizni tanulni, és hamarosan kiderül, hogy hiába ügyetlen hozzá, nem tudja megunni, ezért belép a kerékpár klubba Yuki unszolására.
Mivel ő az újonc, balekpróbának vetik alá, majd együtt kell biciklitúráznia a tagokkal, de ez mind nem gond, mert imádja csinálni. Éjjel-nappal csak ezen jár az esze. Igazi fanatikus válik belőle, és amikor a biciklin ül, olyan, mintha egy teljesen másik ember válna belőle…
A klubnak az elején Mikotoval együtt három tagja van:
Mikoto, mint újonc, róla már eleget olvashattatok…
Fukazawa Youseke, Yuki bátyja, aki egy igazi profi, és nagyon közkedvelt főleg a lányok körében. Ezen kívül nagy bajkeverő, aminek a tanárok nem igazán örülnek, ennek ellenére valóban megdolgozott azért, hogy profi biciklista váljon belőle.
Terao Kouichi, aki mindenben segíti Mikotot, és ő jön rá arra először, (mármint aki ki is mondja), hogy Mikoto mekkora tehetség valójában.
Yamato Takeshi, aki csak később csatlakozik, és Mikoto nagy riválisa lesz. Róla nem tudunk sokat.
Lassan összekovácsolódik a csapat, és közösen edzenek a nagy futamra, ahol mindenkinek lehetősége nyílik bebizonyítani, mennyire rátermett.

Lényeg, hogy a klub összes tagja nagyon menő; és helyes. Egyetlen céljuk van: bajnokká válni. Mivel ők free style kerékpározást folytatnak, ideális számukra a Tour de France, ahol több ezer km-en keresztül mutathatják meg kitartásukat.

Nekem nagyon tetszik az anime mind a zene, a grafika, és a történet is. Jellembeli alakulást leginkább Mikoto-n lehet megfigyelni, de az ő hatására a többiek is változnak. Mikoto nézetein keresztül képes megszerettetni a nézővel a kerékpározást, és aki nem űzi ezt a sportot, akár hobbiszinten, vagy tömegközlekedés céljából, az most egy teljesen másik oldalát ismerheti meg a kétkerekű száguldásnak.
Bár tipikus sikertörténetről beszélhetünk, mégis tele van humorral, és kitartással…
Ajánlom minden sport, és bringakedvelőnek!Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2264 db Időpont:2010. 11. 05. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás