AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 10. 01-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tsubasa Shunraiki
Címe: Tsubasa Shunraiki
Angol címe: Tsubasa: Spring Thunder
Hivatalos weboldal: http://kc.kodansha.c...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 2
Megjelenés éve: 2009
Műfaj: Dráma
Mágia
Akció
Shounen
Romantikus
Stúdió: CLAMP
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 8 szavazat alapján: 9.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Mint minden más kiegészítő OVA-nál, itt is írhatnám: Történetünk ott folytatódik, ahol félbeszakadt... A rossz hír az, hogy ezzel nagyot hazudnék.
Történetünk elején Fay-san szülőhazájában, Celes országában találhatjuk magunkat, ahol az emberek szíve épp oly jeges, mint maga az embertelen időjárás. Mélységesen hisznek a babonákban és szemrebbenés nélkül képesek más élőlények életét kioltani. A csontfagyasztó hidegben megpillanthatjuk hőseinket, kik, mint oly sokszor, most is az eszméletlen Sakura-t mentették meg a mágus nevelőapjától. De mivel ez a világ király nélkül nem tud létezni, hamarosan összeomlik.
Egy nagy helyszínváltás következik. Miután hőseink megmenekültek a bezáródó világból, hála az önfeláldozó Kurogane-nak, Nihon világába csöppennek, ahol nagy vendégszeretetben részesülnek, Tomoyo-hime jóvoltából. Ebben a békés dimenzióban marad egy kis lélekzetvételnyi idejük, hogy végre kipihenjék magukat a nagy megrázkódtatások után. Sakura egy szent cseresznyefán fekszik eszméletlenül.
Természetesen most sem minden ilyen egyszerű. Felbukkan egy régebbi ellenségük, Seishirou, aki a vámpír ikreket üldözi. Miután észerevszi, hogy Fay-san már nem tartozik az emberi fajba, megtámadja csapatunkat, hogy megtudja Subaru és Kamui hollétét. A csatához csatlakozik még a klón Syaoran is, aki ezúton ismét túl messzire megy, hogy megszerezze a hercegnő eltűnt tollait. Hiába kapta meg születésekor a valódi Syaoran jobb szemét, mikor a pecsét felbomlott, minden emberi érzelem eltávozott a lelkéből.
Ebben a mindössze kétrészes OVA-ban szereplőink minden erejüket összeszedik, hogy legalább még egy utolsó utazás erejéig életben maradhassanak. Sok új érdekes információt megtudhatunk szereplőinkről, és végre fény derül a főellenség tartózkodási helyére is.

Mert a gonosz mindig ott van a szemünk előtt, csak a szeretet megvakít, s nem vagyunk képesek felismerni őt.

Az anime alatt rohamosan nő a feszültség, hiszen sorozatunk vészesen a végét járja. Ebből is látszik, hogy hőseink már végső tartalékaikat használják fel a túlélés érdekében. A fizettség lehet egy kar, egy szem, vagy akár a maradék varázserő...

Én személy szerint egyáltalán nem vagyok megelégedve a két epizóddal. Bár a grafika és a zene hozza a hangulatot, aki nem olvassa a mangát az valószínűleg egy szavat sem fog érteni a sorozatból. Évek is kimaradhattak az animéből, hiszen több jel is, mint például a mágus megnőtt haja, erre utalnak. Egyenesen felháborító, hogy végül mind a négy főszereplő múltja világossá válik, kivéve Fay-t. Míg a manga majdnem egy egész köteten át az ő szomorú sorsát meséli, addig az anime egy szóra sem méltatta. Vajon ki az a Yuui? És ki Fay igazából? Hogy kerülnek hőseink Celes világába? Mi történt Sakura-val? És még sorolhatnám a láncreakció módján felsorakozott tonnányi kérdést, melyekre csak akkor kapunk választ, ha elolvassuk a mangát.

A sok negatívum ellenére azért ajánlanám a megtekintését minden rajongónak. Ha úgy vesszük egészen kellemes hangulatú a két epizód, mégha sok elvarratlan szál is fog lebegni előttünk. Az egyetlen megoldás a manga elolvasása. Sokat segít, ha megismerjük az eredeti történetet, ami még jobb is az anime sorozatnál egy fokkal.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2197 db Időpont:2010. 05. 15. Hozzászólások: 3 db

Fordítják

AnimGO
AnimGOValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás