AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 21-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tokyo Babylon
Címe: Tokyo Babylon
Angol címe: Tokyo Babylon
Hivatalos weboldal: http://-
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 2
Megjelenés éve: 1992
Műfaj: Misztikum
Akció
Fantasy
Shoujo
Stúdió: CLAMP
MADHOUSE
MOVIC
Képek: A google-n
Anime értékelése: 2 szavazat alapján: 9.5
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 8.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Japán egyik legősibb és leghíresebb médiumcsaládja a Sumeragi család, amelynek kissé tutyi-mutyinak tűnő, ám nagy tudású vezetője van, ő Sumeragi Subaru.
Ebben a rohanó, és gyorsan fejlődő világban az embereknek nincs szükségük médiumokra, kiváltképp akkor, mikor ők maguk sem hisznek benne. Mégis akadnak olyan befolyásos emberek, akik munkásaik és saját nyugalmuk érdekében igénybe veszik a Sumeragi család szolgáltatásait.
Most sem történik ez másként. Az egyik építkezésen különös balesetek történnek. Az ember már azt hinné, hogy a hely és vele együtt a projekt el van átkozva, legalább is a munkások mind ezt beszélik. A baleseteknek, meglepő módon mindig egyetlen túlélője van, aki szintén fontos szerepet játszik a projektben, Nagumo Shinji.
Miután a vállalat vezetőjével együtt az építkezésen lifttel próbálnak lejutni a földszintre, a lift menet közben leszakad, de az utolsó pillanatban bekapcsolnak a fékek. Nagumo is az utasok között van. A vállalat vezetője, szívbetegsége miatt a sokk hatására életét veszti.
Subarunak pont aznap lenne találkája a vezetővel, de helyette Nagumo-val fut össze, aki közli vele, hogy nem tart igényt szolgálataira.
Nem csak Subaru számára különös az ügy, ugyanis a rendőrségen belül is gyanakszanak megmagyarázhatatlan eseményekre.
Így derül ki az is, hogy Nagumo egészen kicsi kora óta folyamatosan balesetek középpontjában áll, de valahogy mindig megússza kisebb karcolásokkal.
Talán a sors végtelen szerencsével áldotta meg őt? Valóban léteznek ilyen emberek?
Mivel az egyensúlyt fenn kell tartani, Nagumo ugyan nem, de a körülötte élők mind megsérülnek, vagy meghalnak. Családja tagjai például sorra szörnyű balesetek során vesztették életüket, és a helyszínen Nagumo persze mindig ott volt…
Köze lehet ennek a különös balesetekhez az építkezésen?

A kétrészes OVA nagyon érdekes lehet azok számára, akik szeretik a misztikumot, és a természetfelettit. Ahhoz képest, hogy az anime a 90-es évek elején jött létre, az akkori stílushoz képest szokatlan képi világgal rendelkezik, ennek ellenére nagyon élvezetes.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a CLAMP műveket.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2041 db Időpont:2010. 02. 07. Hozzászólások: 1 db