AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kuroshitsuji
Címe: Kuroshitsuji
Angol címe: Black Butler
Hivatalos weboldal: http://www.kuroshits...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Fantasy
Misztikum
Shounen
Történelmi
Stúdió: A-1 Pictures
Aniplex
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 18 szavazat alapján: 9.89
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A XIX. századi Anglia, a grófok, lordok kora.
Történetünk egy nemesi család legfiatalabb fejének kastélyában játszódik. Ez a család a Phantomhive nemesi dinasztia, amelynek egyetlen túlélője és a család vezetője, Ciel Phantomhive.
Két évvel ezelőtt a kastély leégett, ahol a Phantomhive házaspár lelte halálát. Egyetlen fiúk, Ciel, hosszú időre eltűnt, ám mikor visszatért, nem volt egyedül. Vele jött egy sármos fiatalember, aki a család új komornyikja lett. Ő Sebastian, akiről mindenki álmodik. A tökéletes komornyik, aki mindenhez ért, főz, mos, takarít, teljesíti ura kívánságát és jómodora is kivételes.
A Phantomhive családnak hatalmas játékgyártó, és mint később kiderül, édességgyártó cégük is van, ami országszerte elismert. Befolyásuk van a politikában és az angol királynő is kegyeibe fogadta őket.
Ez a család jelenti a királynő biztonságát. A háttérben minden olyan ügyet ők intéznek, ami a királynő szemét szúrja, és ahol a rendőrség már tehetetlen.
Annak ellenére, hogy Ciel nagyon fiatal, felelősségteljesen intézi ügyeit, és igazi mogorva felnőttként viselkedik oldalán Sebastiannal, aki nem egyszerű komornyik. Van benne valami nem evilági.
Az első részben megismerkedhetünk Ciel háztartásával, ahol Sebastianon kívül még egy négy emberből álló személyzet lesi uruk minden kívánságát.
Bard, az ügyetlen szakács, akit inkább pihenni küld Sebastian, minthogy valakit megmérgezzen étkeivel.
Finny, a kertész, aki hatalmas erővel bír, csak kontrollálni nem tudja, és egy-egy óvatlan pillanatában képes romba dönteni az egész kastélyt.
Meirin, a ház egyetlen szobalánya, aki rendkívül ügyetlen és hiába van rajta hatalmas szemüveg, kételkedni kezdtem, hogy egyáltalán lát-e azzal valamit.
Végül, de nem utolsó sorban Tanaka-san, aki egy idős komornyik hatását kelti de csak akkor, ha visszanyeri eredeti alakját, ugyanis ha nincs elég energiája, kicsi, öreg, teát szürcsölgető öregúrrá változik, akinek abszolút nem lehet hasznát venni.
Így alkotják öten a ház személyzetét, ami nem kis gondot jelent a ház urának, mivel egy perc nyugta sem lehet tőlük.
A történet azonban nem ilyen vidám, ugyanis Ciel és Sebastian kapcsolatát homály fedi. Nem tudni, ki is Sebastian valójában, és hogy Ciel a tűz után miért tűnt el hónapokra. Mindenki azt hitte, hogy ő is odaveszett…
A történet folyamán különböző esetekkel találkozunk, amit a királynő bíz az ifjú Phantomhive grófra. Ilyen például a Sátán kutyájának esete, vagy Hasfelmetsző Jack-é, aki nem kis hírnévnek örvendett a 19. századi Angliában.

A történet sötét, démoni, mégis poénokkal fűszerezett, és nagyon érdekes. A 2008-as év egyik legkiemelkedőbb remekműve.
Openingje híven tükrözi az anime általános hangulatát, míg az ending egyfajta könnyed szórakozást nyújt, ugyanis bepillantást nyerhetünk a gróf egy napjába persze chibi formában.
Érdemes mindenkinek vetni a sorozatra egy pillantást, aki szereti a misztikumot.
A sorozathoz tartozik egy egyrészes OVA, ami humorral fűszerezett, és 2010 nyarán jön a második sorozat is a rajongók legnagyobb örömére.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 3850 db Időpont:2010. 02. 01. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás