AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 02. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Matantei Loki Ragnarok
Címe: Matantei Loki Ragnarok
Angol címe: Mythical Detective Loki Ragnarok
Hivatalos weboldal: http://www.deen.co.j...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2003
Műfaj: Misztikum
Vígjáték
Kaland
Stúdió: Studio DEEN
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.67
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 8.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Történetünk a norvég mitológia alapjaira építkezve elõtérbe helyezi Lokit, a csalás és rosszindulat istenét, aki gyermeki alakot magára öltve az Istenek világából Odin (fõisten) számûzetésére a Földre száll, és általános iskolásként (mármint a termete) éli életét komornyikja támogatásával.
Loki kilétét misztikum és rengeteg titok fedi, amire Mayura, a középiskolás lány szinte ösztönszerûen válaszol.
Mayura minden mániája a rejtélyekre összpontosul, és bármit megtesz annak érdekében, hogy rejtélyek után kutathasson. Így keveredik el egy nap Loki házához, aki egy nyomozóirodát vezet, hogy választ kapjon kérdésére.
Miután megoldják a beszélõ baba rejtélyét, amiért Mayura segítséget kér Lokitól, a lány nem tud elszakadni a rejtélyekkel körülvett fiútól, ezért mindannyiuk nagy örömére Mayura Lokival és társával, Yamino-sannal marad.
Így együtt kezdenek bele különféle misztikus ügyek megoldásába, aminek bár Mayura nagyon örül, valójában fel sem tudja fogni, hogy mekkora veszélyt jelent számára, ha túlságosan beleássa magát Loki ügyeibe.
Mint mondtam, Lokit számûzték az Istenek közül. Ezért Loki megesküdött, hogy egy napon valódi formájában visszatér abba a világba, és bosszút áll. Annyi csupán a dolga, hogy sötét energiákat gyûjtsön, amiben ezek a misztikus ügyek nagy segítségére vannak. Ezért is nyitotta a nyomozóirodát. Azonban Odint sem ejtették a fejére. Csatlósokat küld a földre, hogy megakadályozzák Lokit terve végrehajtásában, és megöljék õt. Persze vannak olyanok, akik önként, saját kontójukra keresik Lokit, mert van vele pár lezáratlan ügyük.
A sorozat a Norvég mitológia elemeit felhasználva meséli el Loki történetét. Minden rész elején kis tájékoztatást láthatunk arról, ki kicsoda, mi történik kettejük között, mindezt persze mitológia alapján. A seichi féle angol fordításban legalábbis így van.
Sok-sok humor, és misztikum szerepel a történetben. Kifejezettem színes, és nem pedig komor környezetre kell számítani. Ott van például Mayura apja, aki pap, de õ maga nem hisz a szellemekben vagy más túlvilági dolgokban.
Az Openingje nagyon klasszul sikerült, és teljesen visszaadja a misztikus hangulatot, amit a sorozat folyamán elõször nem tapasztalunk olyan erõteljesen. A színvilág kifejezetten sokoldalú, ezzel is nagyon feldobja az anime hangulatát. Jó ötletnek tartom, hogy mitológiát használtak fel az alaptörténethez, ezáltal válik egyedivé a sorozat. Sok a humor, és Mayurától megtanulhatjuk, hogyan legyünk kitartóak és hogyan valósítsuk meg vágyainkat.

Én nagyon megszerettem a sorozatot, és ajánlom mindenkinek, aki az elején könnyed, de a vége felé egyre bonyolódó történetre vágyik.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2765 db Időpont:2009. 12. 13. Hozzászólások: 2 db