AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 23-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shoujo Kakumei Utena
Címe: Shoujo Kakumei Utena
Angol címe: Revolutionary Girl Utena
Hivatalos weboldal: http://nincs
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 39
Megjelenés éve: 1997
Műfaj: Shoujo
Romantikus
Magical Girl
Akció
Fantasy
Stúdió: J.C.STAFF
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 6.5
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Minden hercegnõ arról álmodik, hogy egy szép napon eljön érte a herceg fehér lovon, és megmenti õt, majd feleségül veszi, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Egy napon a herceg valóban rátalál egy hercegnõre, aki akkoriban vesztette el szüleit, és a halálban keresne menedéket. A herceg azonban egy gyûrût ajándékoz a lánynak és elmondja neki, hogy ez a gyûrû egy napon még elvezeti hozzá, ha képes megõrizni tisztaságát és õszinteségét.
Teltek-múltak az évek, és a kislányból immáron nagylány lett, de valami nem jól jött össze. A kis hercegnõ, látván, hogy a herceg mennyi emberen segít, elhatározta, hogy belõle is herceg fog válni, és segíteni fog a bajbajutottakon.
Ez a lány, aki mára hölggyé, vagy ifjúvá? cseperedett, az Othori Akadémiára jelentkezett. Nagyon népszerû mind a lányok, mind a fiúk körében. Õ Tenjou Utena, akit ennyi év után is egyetlen vágy hajt: Megtalálni a herceget!
Egy áltagos napon, mikor kinéz az iskola udvarában lévõ fedett rózsakertre, egy lányt pillant meg, aki a diáktanács alelnökében beszélget, majd a fiú hirtelen pofon vágja a lányt. Utena felháborodik, de az utolsó cseppet az jelenti, amikor legjobb barátnõje, Wakaba szerelmes levelet küldd a fiúnak, aki kiragasztja ezt az iskola egyik hirdetõtáblájára.
Ennek hatására Utena párbajra hívja a fiút (Saionji Kyoichi).
A párbaj helyszíne egy titkos párbajterem, amit csak a párbajozók ismernek, és csak nekik van oda belépésük történetesem a gyûrû segítségével, amit Utena is kapott a hercegétõl.
A párbaj tétje nemcsak Wakaba becsülete, hanem a rózsa menyasszonya is, aki jelenleg Saionji tulajdona.
A párbaj gyõzteséé lesz a Rózsa menyasszonya, aki azután mindenhová követi gazdáját, és minden kívánságát teljesíti.
Utena megnyeri a párbajt, ezzel hozzá szegõdik a lány, akit Saionji felpofozott a rózsakert elõtt. Õ Himemiya Anthy.
A két lány közös élete és a párbajok sora csak ezután kezdõdik. A diáktanács tagjai sorra hívják ki Utenát, de mi értelme ennek az egésznek?
Mit jelent a Rózsa menyasszonya cím? Miért kell párbajozniuk? Hogy forradalmasítsák a világot?

Az anime nagyon bonyolult szimbólumrendszerrel rendelkezik. Elsõre egy könnyed mûnek tûnhet, talán eléggé vontatott is, de új eszméket tár a nézõ szeme elé. Utena egy olyan nõi karakter, aki próbál kitörni a hétköznapokból. Új eszméket követ, ami nem a hétköznapok menetrendjét követi.
A Sailor Moon rendezõje erre a mûre is rátette a kezét, ami megnyilvánul a vontatottságban, a részenként kialakuló sablonban, az állandó elemekben, ami csak a végére zökken ki a megszokottból
Ajánlom mindenkinek, aki új eszmékre, és klasszikusra vágyik egyben.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2455 db Időpont:2009. 11. 24. Hozzászólások: 3 db