AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 21-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Ginga Nagareboshi Gin
Címe: Ginga Nagareboshi Gin
Angol címe: Silver Fang
Magyar címe: Ezüst Nyíl
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 21
Megjelenés éve: 1986
Műfaj: Családi
Akció
Kaland
Szupererõ
Stúdió: Toei Animation
Képek: A google-n
Anime értékelése: 11 szavazat alapján: 8.36
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.56
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Alaszka prérijén az emberek sokszor veszélyes közelségbe kerülnek a Grizzly-medvékkel. Ilyenkor jól betanított vadászkutyáiknak kell megvédeniük gazdáikat. Történetünk egy kis kölyökkutya születésével kezdõdik, aki az Ezüst Nyíl nevet kapja. Apja a medvevadászok egyik legügyesebb vadászkutyája volt.

Fábián vadász jobb fülét megtépázta egy Grizzly-medve, azóta õket tartja a legveszélyesebb ellenségének. Amikor Fábián elviszi kitûnõen kiképzett kutyáit medvére vadászni, köztük Rikit (õ Ezüst Nyíl apja), Álmatlanmedve a gonosz ellenség rájuk támad. Eközben a kis faluban, ahol Dániel és családja él, megszületik három kiskutya. Dániel meglátja az ezüstösszürke kiskutyát, és tudja, hogy jó vadász lesz, így születet meg Ezüst Nyíl, a szép és erõs tigriscsíkos kutya, akire nagy feladatok várnak.

Eközben Fábiánról és Rikirõl az a hír érkezik, hogy megölte õket a nagy Álmatlanmedve. Nem sokkal késõbb csapatot szerveznek, hogy megtalálják õket és itt lép a képbe a hõs kiskutya és gazdája. Ezüst Nyíl és Dániel felülnek egy síszánra. Õk is Riki és Fábián túlélésében bíznak, így hát elmennek megkeresni õket (a szülõk parancsának ellenére). Eközben Fábiánra és kutyájára rábukkan Álmatlanmedve. A súlyosan sérült Riki harcba keveredik Álmatlanmedvével, de bizony fogytán már az ereje.

Dániel és Ezüst Nyíl végre rábukkan Rikire. Segíteni szerettek volna neki, ezért nekimentek a síszánnal, Dániel leesett róla és a kis Ezüst Nyíl kiesett a kabátjából. A hõs kiskutya segíteni próbált apjának a harcban és Álmatlan majdnem megölte a kikutyát, szerencsére ott volt Riki és megmentette kisfiát. Riki ereje szinte kimerült. Álmatlan medve rájuktámadt, Riki hatalmasat ugrott és Ezüst Nyilat Dániel karjába dobta, de annyi ereje sem maradt, hogy elmeneküljön a gonosz medve karmai közül. Álmatlan felemelte a mancsát és a mellettük fekvõ mély szakadékba vetette Rikit. Ebben a pillanatban Ezüst Nyíl megfogadta, hogy a világ legjobb vadászkutyája lesz.

Ezüst Nyíl még nem tudja milyen kemény kiképzést, kell kijárnia, míg végül megtanulja a vadászat minden csínját-bínját. Fábián elhatározta, hogy megbosszulja barátja halálát és Ezüst Nyílat pár hónap alatt, megtanította mindenre, amit egy vadászkutyának alapból tudnia kell. Nézzétek, meg milyen kalandokba keveredik a kiskutya, és hogy mennyi új barátra tesz szert. Érdemes megnézni.
Ezüst Nyíl az út során egyre inkább belenõ vezéri szerepébe, sokat bizonyít és jó barátokra talál az út során. A kérdés csak az vajon elegen lesznek e a medvék legyõzéséhez és vajon emlékezni fog e rá az apja EzüstNyíl története még csak az elején jár, de a világot már meghódította a hõs kiskutya története.
A magyar változat kicsit eltér a valóditól, de azért így is élvezhetõ. Eredetileg a címe az lenne hogy "Gin (Ezüst Nyíl) az Ezüst Meteor" Egyéb cím amin megtalálható: Gin: The Falling Star, The small hero, Birth of Gin.
Ha ez tetszett nézzétek meg a 2.szériát Ginga Densetsu WeedBeküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4103 db Időpont:2007. 04. 03. Hozzászólások: 4 db