AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Mugen no junin
Címe: Mugen no junin
Angol címe: Blade of the Immortal
Magyar címe: nincs
Hivatalos weboldal: http://mugen.kc.koda...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Szamurájos
Dráma
Harcmûvészet
Történelmi
Stúdió: Bee Train
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ez az anime egy elátkozott ronin (hûbérúr nélküli szamuráj) magányos, halhatatlan útját követi a japán Edo korszakban.

A neve Manji, de Százak gyilkosának is hívják, mert megölt már annyi embert.

Kezdetben bomlott elméjû húga a társa, majd annak halála után egy fiatal lány, Rin szegõdik mellé, akinek szomorú sorsa és bosszúvágya felkelti figyelmét. Segít neki, hiszen megfogadta, hogy ha eddig 100 gonosztevõvel végzett, új célja az 1000 lesz.

Rin egy dojo tulajdonosának a lánya. Nagyapja, tett egy megbocsáthatatlan dolgot, és az ebbõl fakadó, generációról generációra öröklõdõ gyûlölet áldozatává válik egész családjával. Anotsu Kagehisa nevû szamuráj, saját alternatív filozófiáját és dojojának érdekeit elterjesztve kiirt minden hagyományos harcmûvészeti elveket követõ iskolát, különös tekintettel Rin apjáéra. Társaival kíméletlenül kivégzik az iskola összes tanulóját, majd édesapját is. Anyját odaveti embereinek, akik miután megerõszakolják, megölik õt is. Rint megkímélik, nem bántják, mert Anotsu Kagehisa megtiltotta.
Rin szívében gyûlölet és bosszúvágy ver tanyát, ezért éveken át keményen gyakorol, és gyenge lány létére kifejleszt egy sajátos harctechnikát, azonban Anotsu Kagehisa és emberei ellen ez is kevés.

Egy napon, amikor a temetõben sírdogál, egy furcsa, idõs néni szólítja le, és tanácsolja neki, hogy keresse meg a Manji nevû ronint.

Így kezdõdnek közös kalandjaik.

Az animérõl:

Az anime a halhatatlansággal járó kissé elvont elemet leszámítva klasszikus szamurájos anime. Sok harc, bushido, elvek, érzelmek, drámai pillanatok, vicces jelenetek, romantika, stb. Szép a grafikája. Az opening kissé gyenge számomra, az ending sem nagy szám. A zenéje azonban igazán érdekes. Alternatív módon eltér a klasszikus szamurájos animék zenéjétõl. A harci jelenetek alatt szóló zene pedig a kedvencem. Egyszerûen fantasztikusan kiemeli a harc izgalmát!

Azonos néven futó manga az alapja, amelyet 1994-ben kezdett el rajzolni Hiroaki Samura. Mai napig fut a manga (eddig 24 kötet), amirõl levonható a következtetés, hogy valószínûleg az animének lesz még folytatása.

Alapvetõen voltak benne sablonok, de mégis tudott sok újat nyújtani számomra. Én élveztem, tetszett, ezért 9 pontot adok neki.

Nézzétek meg, igazán kellemes kikapcsolódást nyújt.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2345 db Időpont:2009. 06. 17. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás