AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 21-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tenchi Muyou! Ryououki
Címe: Tenchi Muyou! Ryououki
Angol címe: Tenchi Muyo! Ryo-Ohki
Hivatalos weboldal: http://www.tenchi-we...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 6
Megjelenés éve: 1992
Műfaj: Akció
Vígjáték
Ecchi
Sci-fi
Fantasy
Stúdió: Pioneer LDC
AIC
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9.8
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy hegyvidéki szentélyben Tenchi és nagyapja mindennapi teendõiket végzik. Tenchi egy szeleburdi tinédzser, aki általában valami turpisságon töri a fejét, vagyis csak egyen. A közelben van egy barlang, amiben a legenda szerint 700 évvel ezelõtt egy démont zárt be egy Yosho nevû egyén. A lejáratot a démonhoz azzal a karddal pecsételték le, mellyel Yosho legyõzte a szörnyet.
Persze mire nem jó az emberi kíváncsiság... Tenchi nagyapjánál van egy kulcs, amivel könnyedén eljuthat a kardig, ám ezt meg kell szerezni. Kis bívelõdés után ez sikerül is - miért ne sikerülne - és a barlang bejárata sok év után újra megnyílik.
Tenchi le is jut az állítólagos démonhoz, aki a barlang alján lévõ tóban leledzik, és tényleg találkozik a szörnnyel, aki úgy néz ki, mint egy múmia.
Nagy erõfeszítések árán kiszabadul a barlangból, és még a nyílást is sikerül bezárnia, ahol bejutott a tóhoz.
Másnap az iskolában elalszik a tetõn, és mikor felébred, egy nõ üdvözli. Tenchi rögtön felismeri a démont, aki valójában Ryoko névre hallgat. 700 évnyi fogság után nyûgösen Ryoko Tenchi akarja levezetni a feszültséget, és mialatt üldözi a fiút, az egész iskolát romba dönti, felrobbantja, kinek hogy tetszik.
Tenchi, a barlangban talált karmarkolat segítségével (lézerkarddá tud alakulni) levágja Ryoko egyik kezét, és a benne lévõ ékkõ visszatér a kardba, ezzel Tenchi megszabadította Ryokot erejétõl.
Persze a kaland után, hazaérve az ágyában találja a lányt, aki így rá marad...
Sok szereplõvel ismerkedhetünk meg a 6 részes OVA alatt, itt is van rögtön a 2. részben Ayeka és Sasami, akik a Jurai bolygó hercegnõi.
Ayeka bátyját, Yosho-t keresi, és minden jel a Föld felé mutat. Ott is ragadnak, de hogy hogyan, azt megtudjátok, ha megnézitek az OVA-t!!
Minden szereplõnek megvan a maga kis titka, így Sasaminak is, pedig õ még csak egy kislány. Késõbb megismerkedhetünk Ryoko ûrhajójával, Ryo-ohki-val, aki egy aranyos kis nyuszi macskanyávogással. Imádja a répát, és nagyon cuki...
Egy nagyon csinos, aranyos, szõke tiszt a Galaktikus Rendõrségtõl, Mihoshi, aki annyira ügyetlen, hogy az nem lehet mérni és még sokan mások...

A zenéje nekem az egyik kedvencem. Mind az OP és az ED. Az ED bemutatja, Ryo-Ohki hogyan nevel répát, de valami eszméletlen. Az elsõ anime volt, amit japánul láttam. Nem mai darab, de mindenkinek nagyon ajánlom, aki szereti a humort, akciót és egy kis sci-fit.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 1975 db Időpont:2009. 06. 05. Hozzászólások: 1 db