AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Majo no Takkyubin
Címe: Majo no Takkyubin
Angol címe: Kiki
Magyar címe: Kiki a boszorkányfutár
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1992
Műfaj: Romantikus
Fantasy
Vígjáték
Stúdió: Studio Ghibli
Hakuhodo
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 9.33
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.17
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ezt az animét Miyazaki Hayao rendezte 1992-ben. A történet Eiko Kadono írónõ regénye alapján készült, ám Miyazaki sok mindent változtatott rajta.
A történet egy olyan helyen játszódik, ahol a boszorkányság mindennapi dolog, az emberek hozzászoktak a varázsláshoz. A fõszereplõ, Kiki, látszatra egy tizenhárom éves kislány, ám valójában egy boszorkány. Az anyja híres a varázsitalok készítésében, ám lányát nem érdekli az efféle dolgok. Õ inkább a seprûjén szeret repülni. A boszorkányoknál az a szokás, hogy tizenhárom évesen elhadják otthonukat, olyan várost vagy falvat keresnek ahol még nem élnek boszorkányok, s ott letelepedve kell tanulmányozniuk a felnõttek életét, problémáit, az élet értelmét. Egy nap Kiki elhatározza, hogy eljött az idõ : Bizony, most van a nagy nap ! Tanonc leszek egy másik városban ! Este felkészül, elkészít minden apró részletet a repüléshez, elbúcsúzkodik a szüleitõl barátaitól s elindul a nagy útnak. Lila ruhában utazik, seprûn, egy beszélõ fekete macskával, Jiji-vel. Ám adódik egy kis probléma : A meteorológusok jóslata ellenére elered az esõ, s mivel a boszorkányok nem tudnak esõben repülni, Kiki kénytelen leszállni. Egy vonaton folytatja útját potyautasként. Kiki egy tenger közelében levõ kisvárosban szeretne élni, mivel szereti a tenger friss illatát. Hamarosan megérkezik egy szép városba, ami megfelel az elvárásainak. Elõször a járókelõk furcsának tartják õt, ám egy idõ után megszokják az új jövevény jelenlétét. Az öröme csak tovább fokozódik, ugyanis kiderül, hogy a városban még nincs egy boszorkány sem, tehát itt maradhat.A nap végére szállást is talál egy pékséggel foglalkozó néninél. Ad neki egy külön szobát, s napi ételt, cserébe pedig segít neki fenntartani a boltot. Kiki-nek azonban támad egy remek ötlete : Új munkát kezd, méghozzá futárkodni fog. Elõször csak kenyereket s egyéb pékes árukat szállít a megrendelõhöz, de késõbb már nehezebb árukat is elvállal. A karrierje pedig hamarosan úgy beindul, hogy több szabadideje is marad.Így találkozik egy szemüveges fiúval, aki elsõ látásra beleszerett a kis szeleburdi boszorkányba. Õ azonban nem mutat nagyobb érdeklõdést iránta. Ám, minél több idõt tölt kettesben a fiúval, annál inkább szerelmesnek érzi magát. Sajnos a szerelem több problémával is jár : nem tud olyan jól öszpontosítami a futárkodásra, elveszti varázserejét, ráadásul már a macskája beszédét sem érti meg. Vajon mi lesz ezután ? Inkább a szerelmet választja a munka helyett ? Vagy van más megoldás is ?
Ez az anime tehát a felnõtté válásról szól. Fõ témába helyezi a tizenévesek problémáit és sikereit. Fõleg a 10-16-os korhatárú nézõket veszi célba, de nyugodt szívvel megnézhetik az idõsebbek is.
Több kérdést is felvet a történet során, miszerint kialakítható-e egy harmónikus kapcsolat a munka a magánélet és a szerelem között.
Gyakoriak a vicces közbeszólások, néhol pedig már a zsepit kell készíteni, annyira megható.
A grafikáján meglátszik a kilencvenes évek vonása, a zenék pedig szerintem jól sikerültek.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a mûfajt, illetve minden Miyazaki rajongónak. Szinte kihagyhatatlan ! A története képes úgy szíven ragadni az embert, hogy képes többször is megnézni, mint én.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1933 db Időpont:2009. 04. 07. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás