AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kuro no Keiyakusha
Címe: Kuro no Keiyakusha
Angol címe: Darker than Black
Hivatalos weboldal: http://d-black.net
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 25
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Dráma
Sci-fi
Misztikum
Szupererõ
Fantasy
Stúdió: Aniplex
BONES
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 7
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A helyszín a jövõ, tíz év múlva. Az igazi csillagok már eltûntek az égrõl, hogy átadják helyüket az újaknak. Ezek azonban az úgynevezett egyezkedõk jelképei. Õk azok, akik alkut kötnek valamivel vagy valakivel, ezáltal különleges képességeket nyernek. Azonban mindennek ára van. Aki erõt akar, annak meg is kell fizetnie érte. A fizetség pedig mindig ugyanolyan, legyen pár tojás megevése, cigizés, alkoholfüggõség, vagy akár valami sokkal rosszabb. Az átlagemberek persze nem nézik jó szemmel az egyezkedõk létét, félnek tõlük. Nemhiába, hiszen egy szó szerint lelketlen valaki nagyon veszélyes. Bár azért ez ennyire nem egyszerû, az egyezkedõknek a köztudattal és a bábokkal ellentétben lehetnek érzelmeik, nem is akármilyenek. A bábok viszont önálló gondolkodásra jóformán képtelenek. Parancsot kell adni nekik, hogy egyáltalán tegyenek valamit.
Mindenzt a furcsaságot a legtöbben a Pokol Kapujának nevezett titokzatos fallal hozzák összefüggésbe.
Vajon mi rejtõzhet a falon túl...?

Li Sheng Shun átlagos Kínából érkezett cserediák. Unalmas hétköznapjait a csillagok figyelésével és tanulással tölti. Vagy mégsem? Nem bizony. Õ történetünk fõszereplõje, Hei, a titokzatos egyezkedõ, akit mindenki csak Fekete Kaszásként ismer. Különleges erejének hála az elektromosség a legnagyobb fegyvere, de ninjához méltó harctudása se semmi. Társaival, Huanggal az exnyomozóval, Maoval az állatsorsra kényzerített, -jelenleg macska- alakváltó egyezkedõvel és Yinnel a bábjukkal. Utóbbi a médium feladatait látja el. A csapat célja egy ideig homályba burkolózik. Késõbb kiderül, hogy mindannyian a különös Szindikátus tagjai.

A fontosabb karakterek között ott van még az egyezkedõk által elkövetett merényletekkel, gyilkosságokkal foglalkozó nyomozónõ, Kirihara Misaki. Nagy célja megtalálni a BK201es csillag földi mibenlétét, aki nem más, mint Hei. Persze õ ezt nem tudja.

A story tulajdonképpen róluk szól és arról, hogy mi történhetett a múltban. Ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be, szerintem ezen az animén lehetne javítani, bár még így is nagyon jó. Akciódús és érdekes, csak nekem kicsit összecsapottnak tûnt a vége. Viszont más esetleg pont az ellenkezõjét érezte. A karakterek mindenesetre jól kitaláltak és a grafikára sem lehet panasz. A zene tetszett legjobban. Az openinget és az endinget nagyon jó csapatoknak köszönhetjük. A második OP-t az AnCafe, míg a második ED-t a HIGH and MIGHTY COLOR játssza. Mindkettõ fantasztikus, és az anime egészében is remek választás, ha valami kalandosra vágysz.
Készült hozzá egy OVA epizód is, 2008-ban.Ha a sorozat bejött, azt se hagyd ki!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2131 db Időpont:2009. 03. 09. Hozzászólások: 6 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás