AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Mahou Shoujo Pretty Sammy
Címe: Mahou Shoujo Pretty Sammy
Angol címe: Magical Girl Pretty Sammy
Hivatalos weboldal: http:///www.anime-in...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 3
Megjelenés éve: 1995-1997
Műfaj: Paródia
Mágia
Shoujo
Magical Girl
Fantasy
Stúdió: AIC
Arcadia Studio
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 8.2
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

"A nevem Kawaii Sasami. Ikrek vagyok, a vércsoportom A-as. 10 éves vagyok, negyedikbe járok... és szeplõs vagyok, ami nekem egyáltalán nem tetszik. A bátyámmal, Tenchi-vel, és anyukámmal, Chihiro-val élek. Van egy lemezboltunk, ahol Mihoshi-oneechan és Kiyone-oneechan dolgozik. És van egy barátnõm, Misao-chan, aki a közelben lakik."


Hát igen, ez alapján a történet nem hangzik túl izgalmasnak... Viszont, ha azt írom, hogy ez a 10 éves kislány maga Pretty Sammy, akit Tsunami bízott meg azzal a feladattal, hogy védje meg a Földet a gonosz mágiáktól, illetve ezt a dolgot Ramia mindenképpen szabotálni akarja - akkor kicsit más lesz a helyzet, ugye...?

Ja, hogy ki az a Tsunami és Ramia? Nem írtam volna még le? Õk egy másik világ papnõi, akik a trónért harcoltak... Hogy milyen másik világ és milyen trón...? Látom kicsit össze vagy zavarodva. A legjobb az lesz, ha az elején kezdem:

Létezik egy mágikus világ, amit Juraihelm Mágikus Királyságnak neveznek, és ahol a két jelölt, Tsunami és Ramia közül éppen most választják ki a következõ uralkodót. 108 pap döntötte el, kit szeretnének a trónon látni. A választásuk - Ramia nagy bánatára - Tsunami-ra esett. De mielõtt átadják a papnõnek a koronát, még utoljára fel kell mérniük leendõ királynõjük képességeit. Tsunami erre a feladatra egy földi gyereket választott ki, akit Kawaii Sasami-nak hívnak. Ennek a lánynak Pretty Sammy-vé kell válnia és a papnõ számára "pontokat" gyûjtenie, amivel majd az elfoglalhatja a trónt.
Igen ám, de Sasami a feladatot, nemhogy lelkesedéssel, de még büszkeséggel sem fogadja, sõt kifejezetten "cikinek" gondolja a dolgot. Az elsõ rész alatt azon rágódik, hogy még véletlenül se jöjjön rá senki kilétére, mert õ abba egybõl belepusztulna. Azért, hogy egy kicsit könnyebb legyen Sasami-nak elviselnie a nyomást, társat is kap maga mellé, egy barna beszélõ nyulat, Ryo-Ohki-t.
Amíg a lány saját helyzetén töpreng, Ramia azon munkálkodik, hogy vetélytársa elbukja utolsó megmérettetését. Elküldi öccsét a Földre, hogy felébresztesse vele saját választottját, Pixy Misa-t, aki merõ véletlenségbõl éppen Sasami legjobb barátnõje, Misao-chan.
A turpisság abban rejlik, hogy nemcsak Sasami nem sejt semmit, de szegény Misao-nak sincs fogalma az eseményekrõl. Minden egyes bevetés után zúgó fejfájással ébred és nem emlékszik semmire.

Az elsõ részben a bonyodalmat a Sasami bátyjának szerelméért vívott harc okozza, ahol Pixy Misa a két Tenchi-fanatikus lányt Love-Love Monster-ré változtatja, akik óriás testükkel mindent lerombolnak.
A második részben egy hatalmas Microsoft-kritikát láthatunk. Egy számítógépes zseninek, bizonyos Bif Standardnak, az a terve, hogy a világot egységesítse, méghozzá úgy, hogy csak az õ operációs rendszerét használják, ami a World Standard szabvány része. Egyedül Japán nem hajlandó az õ hálózatához kapcsolódni. Ezért Bif Akihabarába utazik, hogy elfoglalja a központi rendszert, ebben pedig hatalmas segítséget nyújt számára Ramia és Pixy Misa.
Az utolsó részben, egy üstökös becsapódása miatt Ramia eltûnik, ami nem lenne gond, mert megszabadultunk a rossz kislánytól, de valamilyen földönkívüli lény az õ erejével próbálja elpusztítani Pretty Sammy-t.

Hogy Sasami melyik szituációban mihez kezd, azt szándékosan nem írtam le. Ezt a feladatot neked kell kiderítened, kedves látogató.

És végezetül: ebben az anime sorozatban senki ne számítson arra, hogy a könnyzacskókat bármiféle izgatás éri, ez a történet inkább az arcizmokat próbálja megedzeni. Az egyes mellékszereplõkön különösen jól lehet mulatni.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2023 db Időpont:2009. 01. 29. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás