AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Weiss Kreuz Glühen
Címe: Weiss Kreuz Glühen
Angol címe: Weiss Kreuz Glühen
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Akció
Dráma
Stúdió: Animate Film
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 8.25
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A Koua Akadémiára a legtehetségesebb diákokat válogatják össze, hogy késõbb vezetõ egyéniségekké neveljék ki õket. Az iskola különleges tanítási módszerekkel rendelkezik, és nagyon népszerû.
A falakon belül azonban egészen más dolgok is folynak tanításon, és tanuláson kívül. Az elmúlt évben 11 diák vetett véget az életének, ami rendkívül szokatlan. Az öngyilkosságok nem szûntek meg, és az idei év tendenciája sem bizonyul jobbnak, ami felkelti a Weiss (bérgyilkos csapat) figyelmét. Feladatot kapnak Perzsia nevû megbízójuktól, hogy derítsék ki, ki áll a rejtélyes öngyilkosságok mögött és hogy valójában mi folyik a színfalak mögött. Éppen ezért Fujimiya Aya tanárként, Izumi Sena pedig diákként kerül be az Akadémiára. Mindketten a négytagú Weiss tagjai.
Megindul a nyomozás, és az iskolán belüli döbbenetes helyzet kiismerése.
Az iskolában több osztályba rendezik a diákokat. Akikrõl azonnal tudomást szerzünk, az a B-Osztály, ahol az átlagos tanulók vannak, és az S-Osztály, ami egy elit osztály. Ide csak a legjobbak kerülhetnek be. Ami nagyon különös az egészben, hogy az S-Osztálynak a tanárok felett is uralma van. Úgy viselkednek, vezetõjükkel, Todo-val az élen, mint egy biztonsági szolgálat. Ebbe az osztályba bekerülni nem könnyû, viszont onnan már nincs visszaút. Az egyik diák depresszióba esett, miután kirúgták az osztályból, a tetõrõl kiugorva tetett... volna véget életének, ha Sena nincs a közelben, és nem húzza vissza.
Alapelv, hogy a diákot hagyni kell azt tenni, ami saját akarata. Egyszerûen csak hagyják meghalni a tanulókat, ami tûrhetetlen, de mivel egy szenátor is támogatja õket, persze könnyen el lehet tusolni az ilyen apró hibákat.
Aya és Sena egyre többet tudnak meg az ott uralkodó drasztikus helyzetrõl, ám hogy valóban ki mozgatja a szálakat, az egyenlõre nem világos. Kiderül, hogy az S-Osztályon kívül létezik még egy különleges osztály, a G-Osztály, akiknek tanulóit harcra képzik, hogy "Megvédjék" az iskola tanulóit.
A legérdekesebb, hogy a tanulók mind azért küzdenek, hogy az S-Osztályba kerüljenek, mivel csakis ott válhat belõlük igazi vezetõ egyéniség.

De miért vetnek véget életüknek az onnan szalajtott diákok?
Hallottunk már a tudatmódosításról, és az agymosásról, ugye? Mivel a növendékek folyamatosan számítógépekkel dolgoznak, nem nehéz õket befolyásolni. Mindenkinek van egy azonosító kártyája, aminek híján nem tud dolgozni. Viszont minden egyes számítógép méri a diákok agyhullámait, és ha bizonytalanságot tapasztal, jelez az S-Osztály tagjainak, akik diszkréten kezelik az ügyet.
Ez nem minden. Ha egy diák túl sokat tud, vagy éppen túl keveset, egyszerûen csak eltávolítjuk az útból. A rendszerekbe beépített képernyõkímélõ egy sokkoló képeket közli szoftver, ami a tudatalattira hat. Gondolok itt szavakra, mint VÉR, GYILKOLÁS, HULLADÉK VAGY, NEM ÉRSZ SEMMIT, DÖGÖLJ MEG stb...

Sok megválaszolatlan kérdés lebeg szemünk elõtt, nemcsak az iskola kilétét illetõen, hanem esetlegesen a Weiss tagjainak múltjáról is.
A Weiss Kreuz-hoz képest teljesen más a rajzolás, a szereplõket alig lehet felismerni, viszont kárpótol minket a történet eredetisége és a 13 részen át kapott folyamatos izgalom.
Aki szereti az akciót, annak melegen ajánlom ezt a klassz kis alkotást.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2430 db Időpont:2008. 10. 28. Hozzászólások: 3 db