AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 02. 24-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kasho no Tsuki
Címe: Kasho no Tsuki
Angol címe: Moon of the Fiery Night
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 2
Megjelenés éve: 1998-1999
Műfaj: Mágia
Misztikum
Történelmi
Szerelem
Démonos
Stúdió: Sony Pictures Entertainment
Sony Visual Works
Four Some
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 8.57
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A japán középkor kegyetlen világában Tsuchimikado Arimasa magányosan nevelkedett. Fél róka démon származása miatt az emberek megvetették, gyûlölték, féltek tõle, még saját apja is megpróbálta megölni.
Egyetlen barátja egy fekete, vörösszemû leopárd, Goryoku, aki nem riadt meg a fiú természetfeletti képességeitõl. Mellesleg õ maga is különleges jószág, könnyébõl rubin piros drágakõ lesz, melybõl Arimasa medált készít, és az állat nyakába akasztja. Mesél neki a vörös hold varázslatos erejérõl. Aki látja, és 100x elmondja vágyát, annak teljesül a kívánsága.
Ölébe veszi barátját és kíván valamit.

Felnõtt korában Arimasa shámán lesz. Erejét arra használja, hogy megvédje Kamakura városát a szellemektõl és az ártó démonoktól, megvédeni az embereket, akik annak idején gyûlölték õt.

Egy napon házához érkezik egy illetõ, Kagetsu, aki azt mondja minden vágya, hogy gyermeket szülhessen neki. A férfi furcsán néz rá, ezért felvilágosítja, hogy õ nem is férfi nem is nõ, kétnemû és bár melyiké áttud változni.
A Kouga klán tagja, ugyanolyan leopárd alakot tud ölteni, mint Arimasa régi barátja Goryoku, csak éppen arany színnel. Bár fura neki a dolog, beleegyezik, hogy Kagetsu vele maradjon, ha akar. Ezután kiderül, hogy Goryoku és Kagetsu egy és ugyanaz.
Nemsokára feltûnik Kohryu, szintén a Kouga klán egyik tagja, aki magának akarja Kagetsut.
Ezután váratlan támadások és gyilkosságok történnek a környéken, és a szemtanúk elmondása alapján Arimasa a gyanúsított.

Vajon kiderül, hogy ki áll a dolgok hátterében?
Valóban Arimasa a bûnõs, vagy csak gyanúba keverték?
Hogy alakul ezután kapcsolata Kagetsuval?

Aki szereti a misztikus történeteket, annak tudom ajánlani.
A zene nagyon kellemes és dallamos. A Grafika is élvezhetõ.
A történet Hirai Mari népszerû mangáján alapszik.
A cselekmény ponyvaregényesen van összerakva, nem sorban következnek az események, érdemes odafigyelni a részletekre.Beküldte: Nushichan Megtekintve: 3049 db Időpont:2008. 08. 02. Hozzászólások: 2 db