AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Megami Kouhosei
Címe: Megami Kouhosei
Angol címe: Candidate for Goddess
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2000
Műfaj: Mecha
Sci-fi
Akció
Stúdió: Bandai Visual
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 8
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 8.57
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

4048-ban az emberek kolóniákban élnek. Egyetlen ismert bolygó van, ahol még természetes élet lehetséges, ez pedig Zion.
Ám az élet sehol sem olyan egyszerû már, mivel a bolygókat és a kolóniákat idegen lények, úgynevezett Victim-ek terrorizálják.
Egyetlen mód van a Victim-ek elleni védekezésre, ez pedig az 5 Istennõ, vagy Ingrid bevezése. Ezek hatalmas robotok, melyeknek megvan az ereje, hogy kiiktassák a Victim-eket. Ez az emberiség jelenlegi legnagyobb ütõkártyája. Az 5 Ingrid-nek külön nevei is vannak:
Eeva Leena, Tellia Kallisto, Agui Keameia, Luhma Klein és Ernn Laties.
A legutóbbi az Istennõk között is Istennõ. Senki nem tudja, mikor és kik építették. Nagyon titokzatos, de a fõ, hogy képesek erejét felhasználni a Victim-ek elpusztítására.
Fõhõsünk, Zero Enna egy Victim-támadás áldozata volt. Életét Ernn Laties mentette meg, ezért is döntött úgy, hogy õ is pilóta lesz. Nagyon sok gyerek álma ez, de csakis 5 kiválasztott érheti el célját.
Zero a jelöltek kiképzõközpontjára, a GOA-ra utazik, hogy megkezdhesse tanulmányait. Minden pilótának és jelöltnek van egy partnere, az úgynevezett navigátorok, akik feladata a gépek karbantartása és a "földi" irányítás. Mindkét fél képzési ideje 2 év, azután csakis a legjobbakból lehet pilóta.
Ezek a kritériumok még nem elegek a cél eléréséhez, mert a tökéletes pilótának E-0-s vércsoportja van és az EX-e pozitív. (Hogy mi az az EX, még nem jöttem rá. ) Zeronak és társainak meg kell tanulniuk hasznát venni és kordában tartani az EX hatalmát. Megkezdõdik hát a kiképzés, mely elméleti és gyakorlati részbõl is áll. Zero partnere egy érdekes, macskafülû lány, Kizuna, aki nagyon szereti a Zero-nak szánt robotot. Kissé szeleburdi, de a munkáját nagyon jól végzi. Valahol talán hasonlít is Zero-ra.
Felmerül azonban egy újabb kérdés, ami már a jelenlegi pilótákat is zavarja. Mire jó egyáltalán ez a háború? Valójában senki nem tudja, hogy mik is azok a Victimek, és hogy miért támadják a kolóniákat, de vajon jogos-e, hogy kiírják õket?
A nagy kérdés pedig, hogy Zeronak sikerült-e teljesítenie legnagyobb álmát? Lehet-e belõle pilóta?

Egyéni vélemény:
Nekem az OP csak azért jött be, mert nincs szövege, de az ED egész jó. A rajzolása szakasztott a D.N. Angel-é, szóval aki szereti azt a stílust, ezt is kedvelni fogja. A 3D-s elemektõl eltekintve, amik néhol elég szörnyûre sikeredtek, az összhang egész jó. Kisebb poénokkal dúsítva tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a mechat egy kis titokzatossággal fûszerezve.
A sorozathoz tartozik még egy egyrészes OVA is, ami mondhatni ott folytatódik, ahol a sorozat abbamarad. Nevezhetjük egyfajta alternatív befejezésnek, vagy esetleg egy új kezdetnek?
Többet nem árulok el, nézzétek meg!Beküldte: linzizsu Megtekintve: 3494 db Időpont:2008. 07. 22. Hozzászólások: 1 db

Fordítják

AnimGO
AnimGOValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás