AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 11. 29-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kin`iro no Chord: Primo Passo
Címe: Kin`iro no Chord: Primo Passo
Angol címe: The Golden Chord
Hivatalos weboldal: http://www.corda-pri...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 25+1
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Zenés
Iskolai élet
Szerelem
Shoujo
Stúdió: Aniplex
KOEI
Hakusensha
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 22 szavazat alapján: 9.73
Ismertető értékelése: 15 szavazat alapján: 9.47
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Réges-régen egy fiatalember nyugatra indult, hogy zenét tanulhasson.
Ám egy napon különös lényre bukkan, aki sérülten fekszik egy bokorban. Hazaviszi magával, és ápolja, míg fel nem gyógyul. A kis lény, cserébe, hogy megmentette életét, megígéri a fiatalembernek, hogy arra a zeneiskolára, melyet alapítani fog, a zene áldását adja.
Teltek-múltak az idõk. Az iskola létrejött, ahol zene és általános tagozatos diákok külön épületben, egymástól egy, szinte teljesen elszigetelt diákéletet élnek.
Itt kapcsolódunk be a történetbe. Hino Kahoko egy általános tagozatos diáklány, aki nem sokat ért a zenéhez. Egyik reggel késésben van az iskolából, mikor egy különös lény jelenik meg elõtte, aki Lili néven mutatkozik be, és közli vele, hogy õ egy Fata (tündérféle), aki az iskola alapítójának hálája jeléül azt az ígéretet tette, hogy a zene áldását adja az iskolára. A mai fiatalságban már alig van olyan ember, aki tiszta szívbõl szereti a zenét, de mivel Kaho látja Lilit, ez csakis annyit jelenthet, hogy õ ezen kevés emberek közé tartozik.
Lili örömében megszólaltatja az iskola harangjait, ami annyit tesz, hogy idén, ebben az iskolában fogják megrendezni a már hagyománnyá vált hangversenyt, ahol általában zenetagozatosok mérik össze tudásukat, ám ez az év más lesz.
Az iskola igazgatója még aznap bejelenti a jelölteket, akiknek csoportjában nagy meglepetésére Kaho is szerepel.
A hangverseny 4 fordulóból áll, ahol mindenki egy maga választott klasszikus darabbal kápráztathatja ez a zsûrit megadott témák alapján.
Hogy lehet ez? Hogyan merészel egy általános tagozatos egy hangversenyre jelentkezni? Õ nem méltó erre.
Lili ebben is segítségére lesz Kahonak, ugyanis egy "saját fejlesztésû" varázshegedût ad Kahonak, amin bárki bármit el tud játszani tökéletesen. Kahot még mindig az sokkolja, hogy õ egyáltalán egy ilyen fura lényt lát, nameg a hangverseny is...
Hogyan lesz képes helyt állni egy olyan ember, aki még életében nem fogott hangszert a kezében? Vajon képes lesz a zenetagozatosok utálata ellenére belerázódni a szerepbe?
Persze a 6 tagú csapatban azért akadnak segítõi, annak ellenére, hogy õk valójában riválisok.

A sorozat 25 része alatt gyönyörû klasszikus darabokat hallhatunk. Lili minden rész végén (az a kedvencem) valamilyen zenei témában az kisebb tudósítást és tesz fel találós kérdéseket.
Sokat tanultam, mialatt a sorozatot néztem. Van itt humor, kis románc, zene, fantasy és még sok egyéb. A rajzolása nagyon megnyerõ, és az OP és ED is nagyon szép. A sorozat záró részének egy Special szolgál, de hogy mirõl szól, nem árulom el. Mindenki lepõdjön meg!!

Mindenkinek ajánlom, aki kicsit is szereti a klasszikus zenét!Beküldte: linzizsu Megtekintve: 4193 db Időpont:2008. 06. 27. Hozzászólások: 15 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás