AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 10. 01-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
True Tears
Címe: True Tears
Angol címe: True Tears
Hivatalos weboldal: http://www.truetears...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Dráma
Iskolai élet
Szerelem
Vígjáték
Stúdió: Bandai Visual
Lantis
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 9.5
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 7.8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy romantikus visual novel adaptációval van dolgunk, melyet a P.A Works hozott el nekünk. Az eredeti visual novel a Broccoli, Circus és a GameCrab összefogásából létrejött, La'cryma érdeme. A True Tears manga verzióját Asaki kezdte el megjelentetni egy manga újságban 2005. decemberében. Az anime a visual novel laza átdolgozása, ami egy teljesen különbözõ történetet mesél el, különbözõ karakterekkel és egy különbözõ mûvészeti stílussal egyaránt. Sugárzása 2008 elején kezdõdött meg. Sorozatunk ezekkel, a sorokkal kezdõdik:

"Van egy angyal valahol. Jó volna, ha ez az angyal össze tudná gyûjteni a könnyeidet...
És azokból a könnyekbõl készítene egy nyakláncot... és azt egy fára tenné."

Történetünk egy középiskolai diák körül zajlik, aki szeret festegetni, rajzolni, egyszóval szereti a mûvészetet. Shinichiro Nakagami szüleivel és mostohatestvérével él együtt, akihez erõs érzelmek fûzik. Mostohatestvére, Hiromi Yuasa szintén középiskolai diák, sõt, ugyanabba a suliba is járnak. Hiromi édesapja elhunyt, és azért került a családhoz, mert édesapja és Shinichiro apja nagyon jó barátok voltak. Ezért természetes volt, hogy Hiromi hozzájuk költözött egy évvel történetünk kezdete elõtt. Shinichiro már régebbrõl ismeri Hiromi-t, azelõtt életvidám, nagyon mosolygós lány volt, azonban most nagyon rideg és visszahúzódó, otthon beszélgetni sem tudnak nagyon egymással Shinichiro-val. Azonban amikor Hiromi iskolában van, akkor teljesen más, népszerû, mindig mosolyog, és a sportokban nagyon tehetséges, játszik a kosárlabda csapatban is. De Shinichiro tudja, hogy valamit titkol, hiszen amióta meghalt az apja, azóta egy könnycseppet sem ejtett, és ez nagyon zavarja õt. De vajon mi lehet az, amit ennyire titkol Hiromi? És vajon miért olyan rideg és távolságtartó Shinichiro édesanya Hiromi-val szemben?

Shinichiro viszonylag normális életet él, amíg nem találkozik egy furcsa lánnyal, Noe Isurugi-val. Aki meglehetõsen odavan a csirkékért, azonban az egyik napon Noe kedvenc csirkéi közül az egyik meghal és Shinishiro-nak bevallja, hogy õ nem tud sírni, hiszen elajándékozta a könnyeit.
Innentõl fogva Noe lesem tud szállni Shinishiro-ról, hiszen ugyanabba a suliba járnak. Azonban ennek Hiromi nem igazán örül és valamilyen oknál fogva barátkozni, szeretne Noe-val, de a lány átlát rajta, ugyanis észreveszi, hogy Hiromi nem igazán kedveli õt, sõt, utálja (szerintem azért, mert féltékeny, hogy Noe és Shinichiro között már kialakult valamiféle szimpátia). Aztán ott van még Aiko Endo, aki egy teljesen más suliba jár, mint Shinichiro és egy évvel öregebb nála, egyébként õ a családja Imagawayaki boltjában segítkezik, és nagyon jó barátja a Shinichiro-nak, de néha-néha szereti õt ingerelni (azonban szerintem, van itt más is). Aztán ott van még Shinichiro legjobb barátja Miyokichi Nobuse aki, meglehetõsen odavan Aiko-ért viszont a lány már kevésbé (egyébként Shinichiro-n keresztül ismerkedtek meg).És aztán ott van még Noe bátya is Jun Isurugi aki Hiromi-hoz hasonlóan az egyik kosárlabda csapatban játszik, és aki talán többet érez Noe iránt mint egy normális testvér kapcsolat, hiszen mindig azon van hogy Noe-t boldoggá tegye. És akkor jöjjenek a kérdések: vajon Noe kinek ajándékozta el könnyeit, és miért? És Hiromi miért viselkedik otthon másképpen, mint a suliban, és vajon õ mit is érez valójában Shinichiro iránt? És Aiko, aki nagyon közel áll Shinichiro-hoz, többet érez iránta, mint barátság?

OP/ED/Grafika:
A grafika hihetetlenül szép, mondjuk egy 2008-as animétõl ez el is várható, egy kevéske CG is található benne (én személy szerint nem igazán szeretem, ha a háttérben lévõ emberkéknek az arcuk nem látszódik). Viszont ettõl eltekintve a grafika nagyon is szép, ugyanakkor a hátterek eszméletlenül szépen ki vannak dolgozva. Az opening címe "Reflectia", mely Eufonius szerzeménye. Ha nem lenne ismerõs a neve, akkor megemlíteném a Kashimashi, Noein, Himawari! és a Clannad animéket, melyek openingjét szintén õ komponálta. Az ending címe "Sekai no Namida", ez már teljesen más, ugyanis itt nincsen semmi extra, talán úgy tudnám jellemezni, hogy a sorozat szereplõi vonulnak fel nagyon aranyos módon, persze hogy chibi karakterként.

Vélemény/Ajánlás:
Elsõ hallomásra az alap történet semmitmondó, viszont korántsem az, ugyanis váratlan eseményeknek lehetünk majd szemtanúi, amit érdemes megnézni. Én személy szerint minden egyes részt végig izgultam, hiszen nem tudtam, hogy egyes részek után mi is lesz, hogy hogyan is folytatódik tovább a történet egyszóval nagyon izgalmas szinte már idegeket kimerítõ alkotással, van dolgunk. Én azoknak ajánlanám, akik szeretik a romantikus drámákat egy kevéske vígjátékkal megspékelve, és persze azt a sok izgalmat, amit ez az anime hozni tud.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4539 db Időpont:2008. 05. 12. Hozzászólások: 6 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás