AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 21-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tonari no Totoro
Címe: Tonari no Totoro
Angol címe: My Neighbor Totoro
Magyar címe: Totoro-a varázserdõ titka
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1988
Műfaj: Fantasy
Misztikum
Családi
Dráma
Vígjáték
Stúdió: Studio Ghibli
Tokuma Shoten
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.67
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

    Ez a Myazaki remekmû az emberi és a szellemvilág határára repít bennünket. Az anime sajátossága (szerintem), hogy az eddig megszokodt izgalmas és konkrét történetekkel ellentétben, itt nem rajzolódnak ki egy nagyívû cselekvés vonalai. Az film egy kedvesen egyszerû történetet mesél el. ( A kedvesen egyszerût Myazaki eddigi mûveihez mérten értem.)
    A történet az 50-es években játszódik. Kusakaba úr a város forgatagából vidékre költözik egy kedves erdei házikóba. A két gyermek és az apuka vidáman néznek szembe a jövõvel. A nagy változásra az édesanya miatt volt szükség, mert õt egy közeli falucska kórházában kezelik. Mei a kisebbik lány még nem jár iskolában ezért egy idõs hölgy vigyáz rá napközben, aki egyébként rengeteget segít a családnak. Satsuki már iskolás és nehéz terhet visel a vállán. Erõsnek kell mutatnia magát kishuga elõtt, hogy átvészeljék anyjuk távollétét. Az édesapa Tokióban dolgozik, tanít egy egyetemen, ezért általában késõn ér haza. Így a gyerekeknek rengeteg idejük van felfedezni. Továbbá többször feltûnik egy kisfiú aki próbál segíteni a lányoknak bár elég ügyetlennek bizonyul, de ennek majd megtudjátok az okát.
    A ház mellett található erdõt különös, misztikus légkör lengi be. Idõs, gigantikus fák állnak akik még akkor születtek, amikor az emberek és a fák testvérekként éltek. A lurkók már az elsõ naptól látnak furcsa dolgokat. Állításuk szerint kísérteteket. Az apuka meglepõen megértõ és elmagyarázza gyermekeinek, hogy valószínûleg az erdõ barátságos szellemeivel van dolguk. Mókás kinézetû "démonokról" van szó. Abszolút nem félelmkeltõek. Érdekes és kicsit bizarr kinézetûek de rossz szándéknak nyoma sincs. A gyerekek többször is találkoznak velük különbözõ szituációkban amik mindig szerencsésen végzõdnek.
    A történetben a szereplõk békében megférnek az egymást átfedõ világaikban. Szomorú dologként csapódik le, hogy a felnõttek már nem képesek látni ezeket a természetfeletti, õsi világot idézõ lényeket.

    A grafika a már megszokott stílusú a zene pedig tökéletesen beleillik a képbe. A feliratozást is érdemes végignézni, mert különbözõ képeket vágnak be a család jövõjérõl.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2445 db Időpont:2008. 05. 06. Hozzászólások: 6 db