AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Vampire Knight
Címe: Vampire Knight
Angol címe: Vampire Knight
Hivatalos weboldal: http://www.vampire-k...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Bishounen
Szerelem
Shoujo
Vámpírtörténet
Vígjáték
Stúdió: Studio DEEN
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 98 szavazat alapján: 9.61
Ismertető értékelése: 42 szavazat alapján: 8.69
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy Shoujo mangából (Matsuri Hino által) készült anime-adaptációval van dolgunk, amelynek a neve Vampire Knight.

A Cross akadémia egy elit bentlakásos iskola; igazgatójának Kaien Cross-nak van két tagozata: nappali és esti. Az elsõ az általános tagozat. ahol normális diákok jelenek meg, az esti tagozaton pedig nagyon okos és szép diákok. A két tagozat tanulói csak akkor találkozhatnak, amikor teremcsere van. Ugyanis az iskola termeit felváltva használják. Yuki Cross (Kaien fogadott lánya) és Kiryu Zero munkája nem mindennapi, hiszen õrzõként dolgoznak a suliban. Nekik az a feladatuk. hogy az esti tagozatot megvédjék a nappali tagozat heves zaklatásaitól; ez alatt azt értem, hogy a szerelmi és rajongói rohamoktól. Azonban van egy másik feladatuk is... titokban kell tartaniuk az esti tagozat sötét titkát a nappali tagozat elõl. Ez a titok nem más, mint hogy az esti tagozat valamennyi tanulója vámpír. Azonban nem csak ez az egy titok van az iskolában...

A vámpírok századokon keresztül emberi vámpírvadászokkal háborúztak, bár a vámpírok létezését, és magát a háborút, a legtöbb ember elõl titokban tartják.

A történetrõl:
Történetünk úgy kezdõdik, hogy Yuki Cross elsõ emléke 6 éves korából származik, amikor is egy hideg, viharos téli napon egyedül sétál, amikor hirtelen egy vámpír megtámadja õt. De szerencséjére éppen arra jár valaki, aki megmenti õt a vámpír harapásától. Ez a valaki nem más, mint Kaname Kuran, aki szintén vámpír.
10 évvel késõbb a Cross akadémia igazgatója örökbe fogadta Yuki-t, aki mellesleg odavan megmentõjéért, Kaname-ért, aki az iskola esti tagozatának tanulója és vezetõje is (az õ segítségével tartják fent az iskola békéjét ), ráadásul õ egy *A* kategóriás vámpír, az egyik legritkább és legnemesebb csoportból.
Viszont ott van még Kiryu Zero, aki gyûlöli a vámpírokat, és akit hasonlóan magához vett Kaien, mivel szüleit és öccsét megölte egy tisztavérû vámpír. Egyébként Zero szülei híres vámpír vadászok voltak, öccsét és õt az egyik legnagyobb vámpírvadász képezte ki. Ugyanakkor Zero-nak van egy fegyvere, amit *Bloody Rose*-nak hívnak (egyébként Kaien-tõl kapta) ami a vámpírok ellen hatásos. Egyébként Zero és Yuki gyerekkori barátok és közösen végzik õrzõi munkájukat, míg egy nap Yuki arra ébred, hogy Zero már nem a régi és valamilyen oknál fogva egyre inkább hajtja...

Azonban valóban lehetséges, hogy az emberek és vámpírok egymás mellet tudnak élni, és a vámpírok ténylegesen le tudnak mondani vérszomjas vágyaikról, vagy valamiféle sötétebb igazság van a tetteik mögött? És Kaname Yuki iránti rajongása vajon mivé alakul? Talán egy tiltott szerelemmé, vagy valami, ami a múltban történt vonzza õt hozzá?

Vámpír szintek:
*A* kategóriás vámpírok vagy másképpen Purebloods : Egy nagyon kicsi de erõteljes kisebbség. Õk már vámpírnak születtek és egyetlen egy csepp emberi vért sem tartalmaz testük, tehát tisztavérûek. Egyébként csak egy harapás egy Purebloods-tól és máris emberbõl vámpír lesz.
*B* kategóriás vámpírok vagy másképpen Noble: Õk legalább olyan erõsek, mint az *A* kategóriás vámpírok viszont õk nem tudnak emberbõl vámpírt formálni.
*C* kategóriás vámpírok: Õk a közönséges/normál vámpírok. Õk messze a legnagyobb csoportnak nevezhetõk.
*D* kategóriás vámpirok: Õk olyan vámpírok, akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, ezekbõl lesznek az *E* kategóriás vámpirok: akik hevesen elmebeteggé váltak, hiszen semmi önkontrolljuk nincs és aki az útjukba kerül, azt megharapják. Egyébként a vámpírok gyûlölik õket, és irtják is.

OP/ED, Grafika:
A grafika nagyon szép, kicsit olyan gótikus a hangulata.
Az Opening ("Futatsu no Kodou to Akai Tsumi" by ON/OFF )dinamikus egész jól illik a sorozathoz, viszont nem igazán érezhetõ rajta a vámpír feeling. Az Ending ("still doll" by Kanon Wakeshima/"still doll" by MANA) viszont már más, ugyanis ennek már valóban vámpíros/darkos feelingje van.

Vélemény/Ajánlás:
A manga-hoz képest szinte semmit sem változtattak a történeten, leszámítva azt, hogy kicsit elõrébb hoztak egypár fontosabb szálat.
Én tényleg csak azoknak ajánlanám, akik a bishounen+shoujo+humor párosítást kedvelik. Viszont akiknek ez a párosítás nem igazán jön be, azoknak is csak azt tudom ajánlani hogy egy próbát mindenképp megér.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 10845 db Időpont:2008. 05. 03. Hozzászólások: 51 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás