AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 23-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Gantz
Címe: Gantz
Angol címe: Gantz - The first stage
Magyar címe: Gantz
Hivatalos weboldal: http://www.gantz.net
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Akció
Sci-fi
Horror
Ecchi
Dráma
Stúdió: GONZO
Képek: A google-n
Anime értékelése: 11 szavazat alapján: 9.36
Ismertető értékelése: 13 szavazat alapján: 9.46
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A Gantz egy igazán kreatív és egyedi ötlettel rendelkezõ történet amely bõvelkedik a meglepetésekben és a nem mindennapi képi megoldásokban. Aki rajongója ennek a mûfajnak az biztosan nem fog csalódni.

A sorozat elsõ képeiben egy egyszerû, üres lakásban járunk ami semmilyen szempontból nem tûnik különlegesnek, de pár pillanat múlva egy körülbelül másfél méteres, fekete gömb jelenik meg a semmibõl hogy egy hihetetlenül érdekfeszítõ történetet kerekítsen a számunkra.

Ebbe a történetbe csöppen bele Kurono Kei, egy középiskolás diák akit eléggé nehéz lenne jellemezni mivel eléggé jellemtelen ember. Nem igazán törõdik senkivel és semmivel, ráadásul mérhetetlenül megvet mindent és mindenkit. Egyik nap mikor az iskolából hazafelé tart, a metróállomáson egy erõsen illuminált állapotban lévõ hajléktalan tántorog le a lépcsõkön, majd a sínek közé esik. Az állomáson várakozó emberek nem sietnek a segítségére, inkább úgy tesznek mintha nem is látnák. Csak egy fiatal diákegyenruhás fiú mászik le hogy megmentse a férfit. Kei észreveszi hogy a srác nem más mint az õ gyermekkori barátja Masaru Katou akivel már nagyon régen nem találkozott, ám a fiú is észreveszi õt és meg is kéri hogy segítsen. Kei nem szívesen de nagy nehezen ráveszi magát és végül lemászik õ is.

A hajléktalant végül sikerül felsegíteniük de nekik már nincs idejük felmászni mivel idõközben a metró is megérkezett, így jobbnak látják ha elkezdenek rohanni, persze hiába mivel a metró mind kettõjüket elgázolja. De ekkor valami érthetetlen dolog történik. Az egyik percben még Kei és Katou holttestének maradványait látjuk, a következõ pillanatban pedig mind a ketten egy belvárosi bérház felsõ emeleti lakásának szobájában vannak. Ez a szoba természetesen nem más mint ahol nem is olyan régen az a bizonyos fekete gömb is megjelent, és innen kezd érdekessé válni a történet.

Kiderül hogy a különös gömb a Gantz névre hallgat és valamilyen megmagyarázhatatlan módon képes a holtakat visszahozni az életbe, hogy azok az általa szervezett kis játék részesei legyenek. A Gantz által irányított játék szabályai nem túl bonyolultak, ám a végrehajtásuk annál inkább az.

A játékosok minden alkalommal kapnak egy célszemélyt akit egy bizonyos zónán és egy adott idõn belül likvidálniuk kell. Ha a feladatokat sikeresen elvégzik pontokat szerezhetnek. Aki eléri a maximális száz pontot az véglegesen visszatérhet az élõk sorába, de persze ezen küldetések végrehajtása nem lesz túl egyszerû feladat.

Összegezve a Gantz egy kegyetlenül brutális sorozat de egyáltalán nem csak az erõszak jellemzi ezt az animét. Egyes jelenetek ténylegesen megrázóan hatnak a nézõre de nem a véres képsorok, sokkal inkább az elgondolkodtató szellemi megnyilvánulások amik ilyen hatást érhetnek el. Persze ebben nagy szerepet játszik a karakterek lelki állapotának aprólékosan kidolgozott ábrázolása melyeket a nézõ néha már szinte sajátjának érez.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5562 db Időpont:2008. 05. 03. Hozzászólások: 25 db