AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 02. 24-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Mahou Kishi Rayearth OVA
Címe: Mahou Kishi Rayearth OVA
Angol címe: Magic Knight Rayearth OVA
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 3
Megjelenés éve: 1997
Műfaj: Fantasy
Mecha
Akció
Shoujo
Stúdió: CLAMP
Tokyo Movie
Kodansha
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A mi világunkon kívül létezik még egy másik, mondhatni párhozamos világ, mely Cephiro névre hallgat.
Ebben a világban nem a realitás, hanem a mágikus erõ szabja csak a fantázián túli határokat.
Ám Cephiro gyönyörû mezeibõl, és virágzó városaiból mára már nem sok maradt, mivel a világ omladozik. A túlélõk egy része úgy gondolja, hogy új helyet kell keresnie Cephiro túlélõinek, ami nem más, mint a mi világunk, a Föld, pontosabban Tokió.
Sephiro hivatalos vezetõje Emeroude hercegnõ, aki álmai erejével irányítja az országot.
De most ugorjunk egyet Tokióba.
Umi, Fuu és Hikaru nagyon jó barátnõk. Éppen az érettségi ideje közeleg, aztán pedig a továbbtanulás, mikor is a három lánynak el kell válnia egymástól, mivel nem egy iskolába mennek tovább.
Egyik délután egy parkban egy cseresznyefa alatt, melynek a legenda szerint olyan ereje van, hogy képes valóra váltani azok álmát, akik azt nagyon akarják, megfogadja a három lány, hogy bármi történjék is, barátok maradnak.
Hikaru elõtt egy különös lény jelenik meg, ami állítólag biztosan a fa tündére. Attól a perctõl fogva különös dolgok történnek Tokióban.
Mindenki eltûnik, kivéve õket hármójukat, és egy Clef nevû varázslót, aki Cephiro küldötte.
A varázsló elmondja nekik, hogy õk nem átlagos lányok, hanem arra hivatottak, hogy hatalmas istenségek (Mashin) segítségével megmentsék ezt a világot és Cephiro-t is a gonosztól, akinek célja, hogy mindkét világot elpusztítsa.

Az OVA-hoz tartozik egy 49 részes sorozat, ami részletesen is tárgyalja az OVA történéseit.
Az OVA a sorozat nélkül is nézhetõ, és teljesen érthetõ, mivel egyrészt összefoglalást kapunk a sorozatban történtekrõl, másrészt viszont a sorozatban lévõ szereplõ most egészen más szerepbeosztást kapnak.
A rajzolása sokkal kifinomultabb, mint a sorozaté. Mindkettõ CLAMP mû, de azt gondolom, hogy az OVA-ra, mint általában, jobban oda lett figyelve.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fantasy-t, a mecha-kat, és a misztikumot.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2796 db Időpont:2008. 05. 01. Hozzászólások: 1 db