AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 10. 01-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Genshiken 2
Címe: Genshiken 2
Angol címe: Genshiken 2
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Vígjáték
Iskolai élet
Stúdió: ARMS
Magic Capsule
Lantis
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy anime, amely arról szól, hogy vannak, akik szeretik az animét. Na erre varrjon gombot, aki tud!^^ Kio Shimoku mangája alapján készült sorozat tovább folytatódik.

Gendai Shikaku Bunka Kenkyuu Kai avagy a Genshiken nem más, mint egy egyetemi klub, amely az otakukat (az anime és manga szubkultúra fanatikus rajongóit) gyûjti össze. Az elsõ sorozatból megismerhettük ezen fiatalok szokásait, kedvelt idõtöltéseit és viszonyukat az õket körülvevõ világhoz. A többi, hasonló klubbal ellentétben a Genshiken ezen szubkultúra nem csak egy kis szeletét képviseli, hanem minden tagnak megvan a maga speciális "szakterülete". Ez a társaság a történet végére jelentõs fejlõdésen megy keresztül. Az eleinte lenézett, komolytalannak tartott csapat a történet végére alkotóként készül a Comi Fest-re, (az egyik legkomolyabb manga kiállításra).

Itt ért véget az elsõ széria és innen viszi tovább a fonalat a következõ. Ha valaki látta, talán emlékszik még az utolsó rész záró képsoraira, ahol feltûnik egy fiatal lány sziluettje. Egy háromrészes OVA-ban azután meg is történt az új szereplõ, Ogiue Chika bevezetése, akinek legalább akkora szerepe lesz a következõ 12 epizódban, mint Kasukabe Sakinak, a társaság "árnyoldalának" volt idáig, mivel õ és vele együtt jópár központi figura most egy kicsit a háttérbe húzódik. Nem tûnnek el, csak nem õk kerülnek a középpontba. Az elsõ szezon végére az OVA ezzel pontot is tesz.

Ettõl kezdve ugyanis már más hangnemre és hangulatra vált a sorozat. Alapvetõen még mindig mulattató a történet, de a felmerülõ problémák ezúttal komolyabb élt kapnak. A mókás diákévek a végük felé közelednek. A fiatalok felnõtté válnak, és szembe kell nézniük az élettel. A klub komoly változások elõtt áll, mivel a tagok java hamarosan lediplomázik és munkát keres. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy a szórakozásra már csak nagyon ritkán tudnak idõt szakítani. Mivel kevés az új tag, félõ, hogy a Genshiken széthullik. Ráadásul mint kiderül, nem könnyû a frissen végzetteknek sem az álláskeresés. Közben pedig változnak az egymás közötti viszonyaik is. Ki könnyebben, ki nehezebben boldogul. A történet végére persze minden a helyére kerül és lehet örülni boldog egymásratalálásoknak is.

Ami biztosan nem kerüli el senki figyelmét, hogy az opening és az ending stílusát is lecserélték. A manzo zenei aláfestésével készítette életkép openingek szerintem valahogy jobban illettek a sorozathoz, mint most Aki Misatos zenei betétével készült Gundam paródia, de valószínûleg bennem van a hiba, és bõven lesz aki megszereti. Az ending szintén ez a kategória. Kevésbé izgalmas, mindig ugyanaz. Nem kötõdik már az adott részhez, de utána kapunk még egy szeletkét a történetbõl, ezért érdemes kivárni. A zene kellemes, és jól megteremti a helyzethez illõ hangulatot. A grafika maradt a régi, kissé felkompjúterizálva. Vagyis egyszerûen a régi stílus feljavítva. Sokat nem kell várni tõle, de a sorozatot nem is ezért szerettük meg.

Összességében kellemes és kellemetlen meglepetés is volt egyaránt. Szerettem, mert egy új oldalát mutatja be a Genshikennek, de ezúttal a keményvonalas otaku furcsaságok nem kapnak akkora hangsúlyt és csökkentek Saki-san vaskos beszólásai is, amit igencsak hiányoltam... A 12. rész végén rendes lezárást kapunk, de a folytatásban reménykedõk számára hagynak elég nyitott kaput (a mangából több kötet is vár még megfilmesítésre). Valóban folytatás, sok újdonsággal. Érdemes megnézni...Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2473 db Időpont:2008. 04. 17. Hozzászólások: 6 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás