AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Mousou Dairinin
Címe: Mousou Dairinin
Angol címe: Paranoia Agent
Hivatalos weboldal: http://www.paranoiaa...
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2004-2007
Műfaj: Horror
Misztikum
Krimi
Pszichológiai
Dráma
Stúdió: MADHOUSE
Képek: A google-n
Anime értékelése: 2 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A modern világ rengeteg veszélyt hordoz magában, és az emberi problémák egyre inkább fokozódnak, mégis ahhoz, hogy megleljük az igazi gond forrását mélyebbre kell ásnunk mint gondolnánk.

A Paranoia Agent leginkább a horror kategóriába sorolható be, mégis nem az események láncolata az ami szerintem igazán ijesztõvé teszi a sorozatot, hanem a tény, hogy sajnos a legtöbb dolog valóban megjelenik a mi valóságunkban is.
A történet kiindulópontjaként megismerhetjük Tsukiko Sagi-t, aki egy híres karakter-Maromi- megalkotója. A Maromi-design igen szép hírnévre tesz szert és az üzlet fellendül. Azonban, ahogy a világban lenni szokott nem elég ennyi Tsukiko fõnökének, így a lánynak új karakterrel kellene elõállnia, ami azonban korántsem megy könnyedén, a határidõ pedig vészesen közeledik.
Tsukiko egy újabb gyümölcstelen nap után hazafele tart, azonban út közben belefut a sorozat másik fõ alakjába,aki nem más mint Shounen Bat(Baseball ütõs fiú). A támadónk kiütéses gyõzelmet arat(szó szerint), a lány pedig kórházba kerül. Késõbb a rendõröknek csak annyit tud mondani, hogy nem látott mást mint egy aranyszínû baseball ütõt, illetve, hogy a támadó általános iskolás lehet (7-8.-os kb.).
/Bár Shounen Bat lesz az aki a merényleteket elköveti, olyan karakter akirõl nehéz lenne spoiler nélkül beszélni, így a jövendõbeli nézõk számára hagyom a megismerés feladatát./
Tsukiko azonban csak a támadások megindítója, és az õ esetét még számos más történet követi. Több olyan szereplõvel ismerkedünk meg a következõekben, akik majd a történet végén is visszatérnek, és folyamatosan fény derül majd az eddig meg nem világott dolgokra is.
Akit kiemelnék még Tsukikon kívül az az Elder(idõs)-nek nevezett karakter, aki a kórházban tengeti napjait. Már az elsõ rész elején megjelenik amint a kórházi parkolóban egy hosszú-hosszú(tényleg az) egyenletet ír fel,aminek az eredménye elõreutal az epizódban történtekre. Látszólag kevés szerepe van, kevés beszéddel, ugyanakkor a mondanivalója annál jelentõsebb. Érdemes odafigyelni a vele kapcsolatos jelenetekre. Ami még plusz, hogy az endingek után beleértve az utolsót is, néhány mondatban elõrevetíti a következõ részt, rébuszokban.

A sorozat grafikája nem a megszokott, mégis szerintem remekül visszadja az anime hangulatát. Az arckifejezések sokkal élethûbbek lettek, és a karakterek megrajzolása egyben a jellemeket is tükrözi. A zene elsõre nem lett a szívem csücske (õszintén az opening még mindig nem), de az biztos, hogy egy különleges varázst ad az animének. Az opening pörgõsebbre sikeredett, és engem valamiért a hisztériás nevetésre emlékeztet, de ettõl függetlenül érdekesezzel ellentétben az endingje már sokkal lassabb, megnyugtató hatású.

Mivel a mindenapok történéseit láthatjuk viszont az animében, azt hiszem a szórakozás mellett egyben elgondolkoztató is tud lenni. Az anime elsõ felében azonban az összefüggések még eléggé átláthatatlanok, úgyhogy készüljetek fel erre lelkiekben.Ajánlom mindenkinek aki egy kis krimis-elgondolkodtatós-horroros animére vágyik némi vidámsággal fûszerezve itt-ott.
Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3010 db Időpont:2008. 03. 28. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás