AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Air Gear
Címe: Air Gear
Angol címe: Air Gear
Hivatalos weboldal: http://www.toei-anim...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 25
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Akció
Ecchi
Shounen
Sport
Stúdió: Marvelous Entertainment
Oogure Ito
Toei Animation
Avex group
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 12 szavazat alapján: 9.5
Ismertető értékelése: 10 szavazat alapján: 8.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az Air Gear a 2003 májusában útjára indult, Oogure Ito(más néven Oh!Great) tollából származó, azonos néven futó manga adaptációja, ami 2006 áprilisában indult és 2006 szeptemberében ért véget 25 levetített résszel. A manga, ami 2006-ban a Kodoshana Manga Awards-on díjat nyert shounen kategóriában még napjainkban is fut-jelenleg a 19.köteténél tart.

A történet szerint a 21.század hajnalára a mikrotechnológia fejlettségének köszönhetõen felbukkantak az apró,ám teljesítményben a személygépkocsiéhoz mérhetõ erejû mikromotorok.Ezek megjelenésével kezdõdött el egy új sportszer, az Air Trek, a motoros görkorcsolya térhódítása. Segítségével a tér bármely pontja akadálypályává válhatott, nem voltak többé korlátok, teljes szabadságérzetet és az önfeledt száguldás élményét adta. Nem telt bele sok idõ, és hatalmas kultusza lett, sorra szervezõdtek az AT cspaatok, megindult a versengés közöttük. Napjainkra a rendõrség fokozottan figyel az AT huligánokra, s szigorúan büntetnek, ha sikerül tetten érni õket. Ennyit a háttérrõl.
A Történet fõhõse Minami "Ikki" Itsuki, 15 éves középiskolás. Szülei kiskorában rokonokhoz,a Noyamano családhoz adták nevelésre, szüleit így nem ismerte.
A helyi középiskola bandájának, az East Side Gunznak jelenlegi vezetõje, enyhén lökött, ám a barátaiért bármire képes srác, akit a történet kezdetén egy AT csapat csúnyán helybenhagy. Balszerencséje egész estig kísérti, mert nem elég, hogy a négy Noyamano lány nem fogadja tárt karokkal, még jól le is tolják, amiért a holmijuk közt tudrkált és engedély nélkül bámulta a videóikat. Ikki bosszúból betör a lányok által tiltottan minõsített szobába,ahol is azzal szembesül, hogy a nágy lány szintén AT-használó.
Hirtelen felindulásból magához veszi az egyik AT-t, majd saját szakállára nekiáll gyakorolni vele. Ez a cselekedete elõbb egy AT-alkatrész bolthoz, majd egy AT-összejövetelre sodorja, ahol aztán felpörögnek a dolgok és kisvártatva egy AT-harc kellõs közepén találja magát, s az ellenfele nem más, mint az a banda(Skull Saders),akik korábban jól helybenhagyták. A lányok szerencsére idõben jönne, hogy kisegítsék Ikkit, akinek így végül sikerül megnyernie az összecsapást(mindenközben kiderül, hogy a matrica, amit Ikki feltett a harcra, az õ csapatuké, a Sleeping Forest-é volt). Ez az egész olyan mély nyomot hagy benne, hogy elhatározza, ezentúl õ is AT-zni fog, s haverjaival nekiáll AT-csapatot alapítani. Hogy hogyan alakul tovább a sorsa, azt már nézzétek meg magatok.

Pár szót a többi szereplõrõl:
A Noyamano család:
-Noyamano Rika: A család legidõsebb tagja, kisorába õrá lett bízva Ikki nevelése és felügyelete. A család anyagi támogatása végett titokban nõi pankrátor-viadalokon vesz részt Destler Bartlett álnéven. Ahogy a család többi tagaj is, õ is a Sleeping Forest tagja, illetve a kora generációs csapat volt tagja, ugyanis egy szörnyû baleset után feladta az AT-t,és a csapatbeli posztját mindörökre.

-Noyamano Shiraume: közismertebb nevén Ume, a család legifjabb tagja, napjait fõként bizarr kitömött babák varrásával tölti.Fiatal kora ellenére képzett mûszerész. A jelenkori Sleeping Forest tagja.

-Noyamano Mikan: Rika után a második legidõsebb a családban, Ikki életének állandó megkeserítõje(rendszerint õ az, aki pofonnal, avgy rúgással fogadja, mikor hazaért). Imádja az õsrégi videójátékokat.
Szintén a jelenkori Sleeping Forest tagja.

-Noyamano Ringo: a család egyetlen tagja, aki normálisan viszonyul Ikki-hez,sõt titkoban szerelmes is belé,ám ezt nem tudja a tudtára adni, egyrészt mert nincs benne elég mersz ehhez, másrészt meg Ikki kiszámíthatatlan és idióta viselkedése miatt az érzelmei roppant mód ingatagok. Elsõ ránézésre átlagos középiskolás lánynak néz ki,ám valójában a jelenkori Sleeping Forest vezetõi posztjának örököse(Rika-tól vette át, mikor az visszavonult).Képzett AT használó, bár a szabályaik miatt ezt ritkán villogtathatja.

Ikki barátai:
-Kazuma "Kazu" Mikura: Ikki gyerekkori barátja, miatta vágott bele az aT-zésbe(egykoron az East Side Gunz-ban is együtt voltak).A csapatban õ a leggyorsabb.
-Onigiri: szintén Ikki gyerekkori barátja, emelett velejéig perverz alak,a ki nem hagy ki egyetlen esélyt sem, hogy meztelen nõk után koslasson.
-Mihotoke Issa: becenevén Buccha, E-osztályú AT-használó, az egykori Yaou vezére, aki azután állt össze Ikkivel, hogy az párharcban legyõzte, majd feloszlatta a csapatát.

Technológia oldaról nézve, mivel 2006-os anime-rõl van szó, az animálása nagyon szépnek mondható,a szinkronhangok jól eltaláltak, de mai igazán jól eltalát benne az az aláfestõ zene: minidg illeszkedik az adott szituációhoz, és megadja a kellõ feelinget.
Az anime fõleg viccesebb és komoly, harciasabb részekbõl áll, ám olykor- olykor becsúszik egy-két ecchi poén is(a TV-ben ezek cenzúrázva mentek el, a DVD-változat már mentesült ezalól).Az opening/ending páros szintén tökéletesen passzol az anime-hez.A DVD-változat a 25 részen kívül tartlamaz egy bónusz epizódot is, ami idõrendben a 21-22-es részek közé illeszkedik. Rebesgettek holmi moziváltozatról híreket,ám ez idáig puszta feltevésnek bizonyult csupán.

Végszóként annyit szeretnk mondani, hogy ne ítéljétek el elsõre az alapján, hogy görkoris-sportolós cucc. Nézzetek bele, aztán 2-3 rész alatt majd elválik, hogy rákkattantok-e vagy sem. Szerintem megérdemli a figyelmet, mert nagyon jól összerakott anime-rõl van szó.Talán az egyedüli negatívumának a befejezetlenségét róhatnám fel, de arra meg ott a manga a 104-ik fejezettõl kezdve. Mindenkinek csak ajánlani tudom.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4627 db Időpont:2008. 03. 23. Hozzászólások: 4 db