AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 09. 29-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Gift~ Eternal Rainbow
Címe: Gift~ Eternal Rainbow
Angol címe: Gift: Eternal Rainbow
Hivatalos weboldal: http://www.gift-er.c...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Misztikum
Iskolai élet
Dráma
Szerelem
Stúdió: OLM
AT-X
Kyoto Animation
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 10 szavazat alapján: 7.6
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 8.36
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A Gift~eternal Rainbow-ból elõször játék készült Gift címmel, amit kezdetben korlátozottan PC-re, majd PS2-re is kiadtak. Utána egy Light novel következett (5 kötetes), ami az öt fõhõsnõt mutatja be részletesen. Az elsõ kötet 2005. decemberében jött ki, majd az utolsó kötetet 2006. május 01.-én adták ki. A regények Mako Komao japán író szerzeményei. Aztán jött a manga, ami a Gift~under a rainbow~ címet viseli, és 2006. január 10.-e és 2007. február 10.-e között jelent meg Yukiwo által. És csak ezek után jött az anime, amit 2006. október 06.-a és 2006. december 22.-e között sugároztak.

A történetrõl annyit, hogy Narasaki városában van 2 rejtélyes jelenség, közülük az egyik egy szivárvány a város fölött, ami soha nem tûnik el, a másik pedig egy varázslatosnak hívott ajándék. Az ajándék egy erõ, ami boldoggá tesz az életben egyszer, ez a különleges képesség csak a Narasaki-ban élõ embereknek adatott meg, és csakis ebben a városban lehet használni. Ha két ember szíve egymásra talál, akkor használhatják az ajándékot. Az itteni lakosok közül senki sem tudja, hogy honnan és miért jött létre ez az erõ, és még így is a városiak kincsként kezelik az ajándékot, amit egyszer a szeretteiknek adhatnak. Ha az ajándékot adó és azt fogadó érzései nem kölcsönösek, akkor az ajándék nem teljesül be, és egyfajta probléma merül fel, de ha már egyformán éreznek egymás iránt, akkor a probléma megoldódik. Narasaki-ban építettek a város szélén egy kutató intézetet, hogy a szivárványt és az ajándékot tanulmányozzák. A kutatások szerint az ajándék 17 évvel ezelõtt jött létre, pontosabban április 15.-én, de ekkor még az örökké tartó szivárvány nem volt jelen.

Történetünk fõhõse Haruhiko egy nem mindennapi fiú, aki az apjával él együtt (ugyanis édesanyja még születésekor meghalt, pontosabban április 5.-én). Ez régebben nem volt így, mivel hosszabb idõre hozzájuk költözött egy lány, Fukamine Riko. Õ nem vérszerinti testvére Haruhiko-nak, de valamilyen oknál fogva el kellett hagynia a házat. Több évvel késõbb Haruhiko arra ébred, hogy ágya mellett egy lány áll és keltegeti õt. Ez a lány nem más, mint Kirino Konosaka, Haruhiko gyerekkori barátja, és megismerkedésük után minden nap segít a ház körüli munkában, és minden reggel reggelit készít Haruhiko-nak, és felkelti, hogy el ne késsen a suliból. Azonban az évnyitó napján, amikor éppen Haruhiko és Kirino hazafelé tart, hirtelen sok év eltelte után megpillantják Riko-t. Haruhiko ennek nagyon örül, de Kirino szemmel láthatóan egy cseppet sem, ugyanis erõs érzelmek fûzik Haruhiko-hoz, és Riko-nak sem közömbös a fiú. Ezután Riko ismét beköltözik Haruhiko-ék házába és õ kelti fel reggelenként, és készít neki reggelit, együtt mennek suliba, ugyanis egy osztályba járnak. Kirino-nak ez egy cseppet sem tetszik, mert azt érzi, hogy Riko elvette tõle Haruhiko-t, mint ahogy ezt tette gyerekkorukban is (teszem hozzá, ez nem volt szándékos). De valami Riko megjelenésével elkezdõdik, ugyanis Haruhiko élete elkezd nagyon gyorsan megváltozni, és a múlt érzései elkezdenek újra felszínre törni, valamint elég érdekes dolgokat tudhatunk meg Haruhiko-ról és Riko-ról egyaránt. Aztán van még egypár fontosabb mellékszereplõ is:

Fujimiya Chisa, aki a város boszorkánya (de ezt a többiek nem tudják róla), aki hamis ajándékot idéz elõ, ezt az erõt édesanyjától örökölte.
Kamishiro Yukariaki nagyon érett és okos lány, mellesleg Chisáék házában cselédlány, ugyanakkor amnéziában szenved, ugyanis a múltjára valamilyen oknál fogva nem emlékszik.
Hokazono Rinka, õ a kardok Ousou stílusú használatának mestere, ezt a stílust még nõvérétõl tanulta, aki meghalt. Egyébként Rinka a kendo klubban tanít.
Sato Nami olyan lány, aki nagyon ragaszkodik Rinka-hoz, amióta Rinka megmentette õt, és nagyon lelkes, amikor valaki róla kérdezgeti, mivel ilyenkor csak úgy áradozik, hogy Rinka milyen bámulatos, és hogy hogyan is van. Mellesleg többet érez iránta, mint barátság.
Edo Maki Masaki, aki Haruhiko nagyon jó barátja, akit a tudományok foglalkoztatják leginkább. Gyakran fog olyan eszközöket feltalálni, amik kikerülnek az irányítása alól.

Az Opening gyors, egészen jól megkomponált, ugyanakkor nagyon jól illik a sorozathoz. Az Ending lassú és érzelmes, érdekességképpen Riko gitározik, nagyon aranyos módon. A grafikára nem lehet semmi panasz, mivel nagyon szépen ki van dolgozva, a karakterek szintén. Lehetséges, hogy a történet semmitmondó lehet, de korántsem az, mivel sok érdekes dolognak lehetünk majd szemtanúi, amit majd a késõbbiekben tapasztalhatunk is. Én kifejezetten élveztem, miközben néztem az animét. Ugyanis nagyon sok benne a humoros rész, mondjuk egy kis dráma is van benne, de elvétve. Én csak ajánlani tudom, egy próbát mindenképp megér.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3909 db Időpont:2008. 02. 26. Hozzászólások: 5 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás