AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 09. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kaidoumaru
Címe: Kaidoumaru
Angol címe: Kai Doh Maru
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Szamurájos
Történelmi
Dráma
Misztikum
Mágia
Stúdió: Production I.G
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 8.67
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 6.17
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Mûvész anime, vagy hatalmas grafikai baklövés? Ezt döntse el mindenki saját maga. Én az elsõ variációra szavazok. Rég nem láttam ilyen merész és elvont megoldást.

A történet Shoreki-korszak-ban i.sz. 889-ben kezdõdik. Belecsöppenünk egy üldözésebe, mely az Ashikaga-hegyen zajlik. Egy csapat szamuráj kerget egy fiatal gyermeket, akit Kaidohmarunak hívnak, s egy lánnyal menekül. Csapdába esnek, a lányt megölik, de Kaidomarut egy idegen megmenti. Az, hogy Kaidohmaru Kintokit miért támadják meg, rejtély marad, csak találgatni tudunk. Hihetetlen grafikája van ennek a 3 perces kezdésnek. Fekete fehér színek dominálnak, a karakterek pedig mangszerûen vannak ábrázolva, melyet az arcukon ceruzavonás szerûen húzott árnyékok méginkább megerõsítenek. Meglepõ, hogy a vér is fekete marad, s nem rikító piros, mint ahogy azt megszoktuk az ilyen jeleneteknél. A körülöttük lévõ táj mintha nem is szerves része lenne a történésnek, mert idõnként kiugrik a térbõl, helyenként síkszerû.

Ezután a jelenet után kezdõdik el az OVA op-ja, amin elkerekedett a szemem. Középkori japán képek, késõbbi fametszetek. Szinte tapintani lehet az olajos papírt. Tradícionális japán ábrázolások, tökéletes aláfestõ zenével. Olyan, mintha egy elfeledett régi képeket bemutató múzeumi körsétán vennénk részt.

A történet 5 évvel késõbb folytatódik, a Chotoku-korszak elsõ évében, a Heian kastélyban. A városban a víz segítségével járvány tombol, a császár is megbetegedett. Kintoki felnõ, s a Védelmi Minisztréiumhoz csatlakozik. Múltja kíséti, s ez a jelenére is hatással van. Felbukkannak rég eltûnt emlékekei, s az emlékekkel együtt a hozzájuk tartozó személyek is. Ilyen Ohni-hime, akit Kaiohmaru gyerekkkora óta ismer. Az idõk változnak, Ohni-hime démoni erõkre tett szert, csatlósokat szerzett, s mindenáron magáénak akarja Kintokit. Kaidohmaru segítõje és védelmezõje Raiko-dono, akihez szoros barátság fûzi. Együtt veszik fel a harcot a démonok és Ohni-hime ellen. Miképpen alakul az Kintaki és Raiko-dono sorosa? Mi lesz a járvánnyal? 46 perc talán elég, hogy egy részére választ kapjunk.

Igazi régi korokat idézõ OVÁ-val van dolgunk. Talán a grafikája is a régi ábázlásokat próbálta visszahozni. Rendszeresen kifestõ megoldással találkoznunk. Az ég egyszínû kék, pirkadatkor rózsaszín. A karakterek sem szokásosan vannak kidolgozva. Az egész történetet homály fedi, egyfajta megfejthetetlen elérhetetlen köd borítja, melyet nem biztos, hogy bárki felfedhet. Elsõ ránézésre, sõt talán második, harmadik ránézésre is bizarr, s a történetet sem lehet elsõre könnyen megérteni. Igazán misztikus keleties hatású alkotással van dolgunk, amiben biztos vagyok, hogy sokan nem tudnak befogadni.

Azoknak ajánlom akik teljesen nyitottak az új szokatlan dolgokra, s nem ítélik el, ha valami nem olyan, mint a megszokott, s megpróbálják megérteni.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2684 db Időpont:2008. 02. 16. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás