AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Mononoke Hime
Címe: Mononoke Hime
Angol címe: Princess Mononoke
Magyar címe: A vadon hercegnõje, Szellemhercegnõ
Hivatalos weboldal: http://www.princess-...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1997
Műfaj: Dráma
Fantasy
Kaland
Stúdió: Studio Ghibli
Képek: A google-n
Anime értékelése: 13 szavazat alapján: 9.62
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.22
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Volt idõ, mikor az emberek értették az állatok szellemeinek szavát. Ebben a korban élt Ashitaka, s mikor egy vaddisznó szellem átokistenné vált, és õrjöngve pusztított a vidéken, õ szembeszállt vele, hogy megvédelmezze faluját. Mielõtt elpusztította a démont, az megfertõzte õt, így pecsételve meg a fiú sorsát: egy nap õ maga is démonná válik majd. A hercegnek nem volt más választása, mint hogy számûzetésbe vonuljon, s megtalálja azt, aki a védõszellemet megsebezte, és szívét megtöltötte haraggal és gyûlölettel.
Hosszú utazása során egy varázslatos erdõbe jut, melynek szélén hatalmas vaskohó épült, Eboshi Úrnõ vezetésével, és lõfegyvereket gyártanak. Ashitaka megtudja, hogy õk sebezték meg Nago-t, a vaddisznó istent is. Az erdõ védelmezõi, a farkas isten Moro, és családja elszántan harcol a hódító ember ellen. Befogadott ember-lánya, San, betör a vaskohóba, hogy megölje Eboshi Úrnõt. Ashitaka jól tudja, hogy a harag még több szenvedést szül, és megállítja a harcot. Magával viszi San-t, de közben súlyosan megsérül.

San félreteszi az emberekkel szembeni gyûlöletét, és Ashitaka sorsát az Erdõ Istenére bízza. Eközben a vaddisznók Kodo, egy másik vaddisznó-szellem vezetésével háborúra készülnek az emberek ellen, az emberek pedig az Erdõ Isten elpusztítását tervezik.

A háború, és a tragádia elkerülhetetlen, hiszen egyik fél sem hajlandó engedni. Az Erdõ Istene vajon megmenti Ashitaka életét, és megtisztítja az átoktól? Ha San csatlakozik a harchoz, a herceg vajon õt választja, vagy az embereket? Kell-e választania egyáltalán? Ki és miért akarja megölni az Erdõ Istent? Ezekre a kérdésekre választ kaphattok, ha megnézitek a Ghibli stúdió és Miyazaki Hayao filmjét.

A zenét Joe Hisaishi jegyzi, és ez garancia arra, hogy lenyûgözõ legyen, akárcsak a rajzolás, és a karakterek jellemeinek mélysége. Ismét egy csodálatos film a szeretetrõl, és az önfeláldozásról, melyben a varázslat a szívben rejlik, a csoda pedig a megtörhetetlen akaratban.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3577 db Időpont:2008. 01. 22. Hozzászólások: 5 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás