AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Koi Kaze
Címe: Koi Kaze
Angol címe: Love Wind
Magyar címe: -
Hivatalos weboldal: http://http://www.ge...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13.
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Dráma
Szerelem
Stúdió: Geneon Entertainment
Rondo Robe
TV Asahi
A.C.G.T.
OfficeAO
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8.67
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ez az anime szintén tabu témát boncolgat, a testvér-szerelemmel foglalkozik. A két fõszereplõ Koshiru és Nanoka. Koshiro az édesapjával lakik, 27 éves felnõtt férfi, házasságközvetítõ irodában dolgozik. Nanoka 15 éves középiskolás kislány, aki az édesanyjával él.

Véletlenül ismerkednek meg, randiznak a vidámparkban, és kölcsönös vonzalom ébred bennük egymás iránt. Ekkor találkoznak a lány apjával, aki legnagyobb meglepetésükre mindkettõjük édesapja!
Nanoka sajnos Koshiro húga. Szüleik elváltak, amikor Nanoka még kis tipegõ volt, és nem is találkoztak többet. De most, hogy Nanoka középiskolába kezd járni, oda kell költöznie az apjához, akinek a lakása az iskola közelében van. Sajnos Koshiro is ott lakik...

Ebbõl következnek a bonyodalmak...

Ami nagyon meglepett, hogy Koshiro nagyon realisztikusan ábrázolt figura. Dohányzik, iszik, borostás, elhanyagolja a külsejét, hétköznapi hibákkal rendelkezõ férfi, nem jellegzetes anime-karakter. Amit viszont furinak találtam, hogy Nanoka nem látszik 14-15 évesnek, sõtt...

Vajon sikerül Koshironak és Nanokának a kölcsönös vonzalom ellenére testvérekké válniuk?
Vajon felül tudnak emelkedni az érzéseiken?
Ha igen, akkor képesek lesznek elfelejteni egymást?
És ha szerelmük beteljesül, vajon boldogok lesznek együtt?
És mit szólna hozzá a családjuk?
Mindezekre választ kapsz, ha megnézed ezt a sorozatot.

Kellemes kis anime, nem túl sok mondanivalóval. A grafikája nem rossz, de lehetne jobb is. Az opening és az ending jó, a zenei aláfestés kellemes, de alig hallható. A karaktereket nem lehet közelebbrõl megismerni, csak a két fõhõsre fókuszál a sorozat.

Angolul néztem, könnyen érthetõ, egyszerû mondatokban beszélnek. Sajnos nincs szinkronizált, sem magyar feliratozott verziója.
Mindent összevetve, érzelmes szerelmi dráma. Ajánlom mindenkinek, kellemes kikapcsolódást biztosít azoknak, akik szeretik ezt a mûfajt, és a sztoritól sem idegenkednek.

Ebbõl az animébõl nem készítettek sem mozi változatot, sem OVA-t. De 2004-ben megnyerte a Best Romance Award - díjat.

Akit érdekelnek az ilyen animék, azoknak szeretettel ajánlom a Boku wa Imouto ni Koi wo Suru - címû OVA-t, hasonló tartalommal.
Azért korhatárosítottam, mert a témája miatt nem ajánlom gyerekeknek.
Tõlem 7 pontot kapott, mert kellemes kis sorozat.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3490 db Időpont:2007. 12. 27. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás