AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 02. 24-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tokyo Mew Mew
Címe: Tokyo Mew Mew
Angol címe: Mew Mew Power
Magyar címe: Vadmacska Kommandó
Hivatalos weboldal: http://www.tokyomewm...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 52.
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Akció
Magical Girl
Vígjáték
Paródia
Szerelem
Stúdió: Studio Pierrot
TV Tokyo
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 26 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 13 szavazat alapján: 6.08
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Jellegzetes magic-girl anime.

A fõhõsünk Ichigo Momomiya egy randi alkalmával betéved egy múzeumba, ahol felfigyelnek különleges DNS-ére, amelynek köszönhetõen varázserõt kap, és macskás külsõt. A története nem túl bonyolult, vannak a rossz-fiúk, akik ellen harcolni kell, néha bevetnek ellenük egy-két szuper-szörnyet is, de Ichigo és barátnõi hõsiesen harcolnak. És a világ megmentése sajnos nem elég, mert még egy kávézóban is kell dolgoznia, ami valójában a bázisuk.

A kávézó két tulajdonosa a két segítõ, akik egyetemisták, és (jaj!) jóképûek is. Vonzzák is a lányközönséget, akiktõl sok-sok munkája van szegény fõhõsünknek. Természetesen Ichigonak nem kell magányosan küzdenie a gonoszok ellen (akik persze mind késõbb kiderül nem is annyira gonoszak).

Van négy csapattársa, és két segítõje. A csapattársak is természetesen magic-girl-ök, mindegyik egy állatra hasonlit: Ichigo macska, de van köztük majom (fiatal,idegesítõ, hiperaktív), hattyú (az elit, sznob), farkas (ama magyányos...) meg valamilyen vízi lény(nyugodt, megfontolt, kedves). Nem tudtam kideríteni milyen. Talán delfin. Az állatoknak megfelelõ képességekkel rendelkeznek, és természetesen tulajdonságokkal is. Ebbõl pedig sok-sok humoros jelenet következik... Fõleg Ichigo kerül mindig bajba az itt-ott felbukkanó fülek és farkinca miatt. Na és a hal imádat....

Szerelmi szálakkal is szinestítik, természetesen az összes pasi a mi kis rózsaszín hajú fõhõsnõnkbe lesz szerelmes, és szegény Ichigo nehezen választ...

A gonoszok is érdekes karakterek, és a cléljaik és érthetõek, nemes szándékúak. Egy idõ után már nem is tûnnek gonosznak. Az egyik gonosz is beleszeret az ellenállhatatlanul bájos fõhõsnõnkbe, még csókokat is lop tõle, de ez nem akadályozza meg õt a további támadásokban, és a föld lakóinak pusztításában. A végsõ harc nagyon izgalmas volt, de nem túl átgondolt. A gonoszok támadási kísérletei szinte minden epizódban ugyanolyanok, néha változnak csak kissé.

Sok vidám, vicces jelenettel fûszerezték, és sok-sok romantikus jelenettel.

Természetesen a történet elõre haladtával a fõszereplõk is fejlõdnek (de nem túl sokat), és komolyodnak is (ezt sem sokat).
Néhol (elég gyakran) felismerhetõek sailor-moon-os hatások, a készítõk nem voltak túl igényesek.

A karakterek szépen vannak megrajzolva, a háttér is szép. A zenei aláfestés nem nyújt maradandó élményt, ahogy az opening és az ending sem.

A karakterek ruházata tipikus magic-girl ruci, habos-babos, rózsaszínes, kislányos, mégis nagyon bele illik a mesébe.
Ha angolul nézitek, nem lesz nehéz megérteni, egyszerû mondatokban társalognak, és nem túl velõs gondolatokat fejtenek ki, nem kell sokat (szinte semmit) gondolkozni rajta. Kislányoknak ajánlom elsõ sorban, ez nekik való anime.

De ajánlom mindenkinek, aki könnyed szórakozásra vágyik, én kedveltem, sok poénos jelenet van benne, és a szerelmi szálak is mókásak voltak.
Tõlem 7 pontot kapott.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5449 db Időpont:2007. 12. 26. Hozzászólások: 19 db