AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Memories Off 2nd
Címe: Memories Off 2nd
Angol címe: Memories Off 2nd
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 3
Megjelenés éve: 2003
Műfaj: Szerelem
Stúdió: KID
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 6.67
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Kinõve az elsõ rész legnagyobb gyenge pontját, a Memories Off 2nd már egy összefüggõ történettel kedveskedik nekünk, bár ettõl az események teljesen kiszámíthatóak lettek az egyébként is átlagos és már unalomig feldolgozott témájú történetben.

Shirakawa Hotaru arról álmodik, hogy egy nap majd híres zongorista lehet, és már régóta szerelmes Inami Ken-be, úgyhogy amikor visszaadja a fiú elvesztett mobilját szerelmet vall neki és megkéri, hogy járjanak együtt. Ezen a szürke, hideg napon kapcsolódunk be mi a történetbe.
Úgy tûnik, hogy a pár szerelme és boldogsága törhetetlen, amíg Ken nem találkozik a színésznõnek készülõ Tobise Tomoe-vel, akirõl kiderül, hogy Hotaru gyerekkori barátja, egyben legjobb barátnõje is. Tomoe meghívja õket a színdarabra, amiben játszani fog.
A bonyodalmak (Ken bizonytalanságával együtt) csak ezután kezdõdnek; Tomoe kihasználja, hogy Ken "rendes fiú" és nem tud mások kérésére nemet mondani, fõleg, hogy az õ legjobb barátnõjével jár együtt, és folyton szívességeket kér tõle: elhívja, hogy egy fontos és halaszthatatlan vasárnapi munkában segítsen neki és csak késõbb derül ki hogy mi is az a "munka" amihez asszisztálnia kell, de a helyszínen már nem akarja megszegni az ígéretét, majd többször is Ken segítségét kéri a szerepe gyakorlásához, aminek a szövege eléggé kétértelmû (vagy véletlen egybeesések sorozata talán? ), és a csókjelenet hitelessége is szóba kerül.
Tomoe teljesen ártatlannak tûnteti fel magát (vagy tényleg ennyire hülye,) miközben Ken egyre bizonytalanabb Hotaruval való kapcsolatában, nem mondja el neki amikor Tomoe-val találkozik, de Hotaru valahogy mindig tudomást szerez az eseményekrõl, egyre mélyebbre süllyedve a szomorúságban és a bizonytalanságban.
Ken percrõl percre jobban összezavarodik, a választás pillanata pedig közeleg...

A zene nem hagyott mély nyomot bennem, már az elsõ résznél alig vártam hogy vége legyen az OP-nak, a következõ részeknél pedig már ki is hagytam, az ED-re már nem is emlékszem. A rajzokban igazából nincsen semmi egyedi vagy különleges, a szereplõktõl folyton olyan érzésem támadt, hogy "nem láttam már ezt a szereplõt valahol?". Egyik fõszereplõ sem egy jellemóriás, a két lány buta (bár más-más értelemben), a fiúra pedig csak csúnya szavak vannak
Ha valaki nagyon unatkozik, vagy makacsul elhatározta hogy mindenképpen végignézi a M. Off sorozatot, vagy csak már az összes többi létezõ animén végigrágta magát, illetve szeretne látni egy kiszámítható, cukorszirupos, örökzöld szerelmi háromszöges témájú történetet, az nézze meg nyugodtanBeküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1861 db Időpont:2007. 12. 09. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás