AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 02. 24-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kidou Senshi Gundam SEED
Címe: Kidou Senshi Gundam SEED
Angol címe: Mobile Suit Gundam SEED
Hivatalos weboldal: http://www.madman.co...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 50
Megjelenés éve: 2002-2003
Műfaj: Mecha
Kaland
Háborús
Szerelem
Sci-fi
Stúdió: Bandai Visual
Kids Station
TBS
Sony Music Entertainment
Victor Entertainment
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.83
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az orvosi technológia már annyira fejlett volt, hogy egy házaspár már eldönthette milyen gyermeket akar. A tudósoknak, orvosoknak csak annyit kellett tenniük, hogy a fogantatás pillanatában módosítják az embrió génjeit. De sajnos az anyaméh, nem tudta, úgy megtartani a gyermek génjeit, ahogy az orvosok szerették volna ezért egy másik módszert kellett keresni. E módszer megtalálásakor született meg a tökéletes Coordinator.

A Földön két ember csoport létezik, a Naturalok és a Coordinatorok. A Naturalok, azok, akik természetes úton születnek, míg a Coordinatorok, akiknek a génjeiket módosították. A normálisak féltékenyek lettek a Coordinatorokra, mert õk mindent jobban meg tudtak csinálni, és egy napon az összetûzésekbõl csaták, majd háború lett. A Véres Valentin után, ami egy óriás méretû mészárlás volt, ki tört a két csoport között a háború. Mindenki úgy gondolta, hogy a Földi Erõk (Naturalok) fognak gyõzni, de a Zaftnak (Coordinatorok) volt egy tökéletes fegyverük, amit csak õk tudtak kezelni (Ez persze késõbb megváltozik). Ezek voltak Mobile Suitok.

A háború kitörése után 11 hónappal járunk, méghozzá egy semleges bolygón a Heliopolison. Itt él Kira Yamato, aki Coordinator, és barátai, amikor egy csapat Zaft katona támadja meg a kolóniát. Kiderül, hogy a Földi Erõk titokban itt fejlesztették ki, az új Mobile Suitjaikat, amit egy csapat Zaft katona, ellopnak. Kire megmentet egy nõt, aki védi a még el nem lopott mobile suit-ot. Ekkor találkozik, két rég nem látott jó barát, Kira és Athrun Zala. A nõ hírtelen belelöki Kira-t a Strike-ba és megpróbál elmenekülni. Mivel Marlene nem tudja vezetni és Kira barátai még a közelben vannak ezért Kira kezdi el vezetni a Strike-ot. Átmenetileg sikerül elüldözniük az ellenségek. Az ott lévõ Földi Erõk katonái nem tehetnek mást, magukkal kell vinniük Kirát, mert csak õ tudja vezetni a Strike-ot, de így a barátai is csatlakoznak hozzá. Így Naturalok új csatahajóján az Archangelen találják magukat, elsõnek, mint utasok, késõbb, pedig mint önkéntesek. És itt kezdõdik el, ez a nagyon izgalmas és váratlan fordulatokkal teli anime sorozat.

Az 50 rész alatt sok minden történik, barátságok szövõdnek, szerelem, szimpatikus szereplõk halnak meg, és na persze olyanok is, akiket kevésbe kedvelünk, és végül mindenki megtalálja a helyét, nem a Zaft és nem is a Földi Erõk oldalán, hanem egy semleges területen, ahol mindenki úgy gondolja, hogy ennek a háborúnak már nincs semmi értelme, és el kellene felejteni a gyûlölködéseket. Aki viszont elkedvetlenít, az hogy ez az anime 50 részes, az részt vehet, egy viszonylagos gyorstalpalón, méghozzá, úgy megnézi a Mobile Suit Gundam Seed Special c. animét, ami 3 movie-ból áll, és ugyan az történik meg benne mint a sorozatban.


Itt szeretnék egy személyt, idézni, akinek-e kijelentésével teljesen egyet értek:

"A Gundam Seed mindenkinek való... ha nem is vagy oly nagyon mecha-fan, biztosan találsz benne valamit, ami megfog... Egyszer csodáld meg!"

Szóval fogadjuk meg Eleanor tanácsát, mert tényleg megéri megnézni. Én például nem vagyok mecha-fan, de ezt a sorozatot imádom. A grafika nagyon jó, mind a karakterek, mind a harcok nagyon jól meg lettek csinálva, és zenék is nagyon illenek az egész tv-hez.

Mobile Suit Gundam széria nagyon-nagyon sok van, a Seed csak egy töredéke. Az elsõ az 1979-1980-ban készült el. Ehhez a tv tartozik 2 ova, és most készül a movie, és van a második szériája a Destiny és még annak is van ovaja. Eredetileg 50 részes, de van egy 51 rész is, ami csak 5 perces és csak a dvd-n található meg.

Végezetül mindenkinek ajánlom, aki egy izgalmas, változatos animét akar nézni.
Jó szórakozást hozzá!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3954 db Időpont:2007. 10. 05. Hozzászólások: 13 db