AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 09. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Gin`yuu Mokushiroku Meine Liebe
Címe: Gin`yuu Mokushiroku Meine Liebe
Angol címe: Wandering Revelations Meine Liebe
Magyar címe: Szerelmem
Hivatalos weboldal: http://www.meinelieb...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2004-2005
Műfaj: Shoujo
Történelmi
Bishounen
Fantasy
Stúdió: Bee Train
Konami
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 8.6
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A Meine Liebe címû anime a két szériából az elsõ, idõben és történetében korábban játszódik, mint utóda, a Wieder, valamint késõbb is készült el. Mûfaját tekintve egy shoujo anime, fõként lányoknak szól és számukra készült. Ettõl függetlenül bárki megnézheti, aki szereti a 18.-19. századi hangulatot a fantasy-val és némi történettel ötvözve látni. Nagyon hangulatos, a nézõt fõleg egy elképzelt politikai rendszerrel, valamint a fiatal arisztokraták szokásaival és életével ismerteti meg, ám korántsem sablonos formában...

Az anime 13 epizódból áll, aminek az elsõ hat része, valamint a második hét része (illetve azon belül is további részek) nagyjából különválaszthatók. Ebbõl is látszik, hogy az anime nem alkot egységes egészet a történetét tekintve - inkább a karaktereire fekteti hangsúlyt, azokat dolgozza ki, és (a végét eltekintve) a fõ bonyodalmat nem túlságosan fejti ki.

A Meine Liebe világa 1937-ben, Európa szélén egy elképzelt, kis szigetországban, Kuchenben játszódik. Az ország élén egy király és annak segédei, a Strahl-ok állnak, s együttes döntésekkel irányítják az országot. Strahl-okat pedig egyetlen egy helyen képeznek az országban: a Rosenstolz Akadémián; ezeket a kiváltságos ifjakat nevezik Strahl Választottaknak. Ezek a fiatalok mind a felsõbb arisztokrácia soraiból kerültek ki, s azért küzdenek, hogy egy nap a király mellett õk dönthessenek az ország sorsáról - természetesen a javára.

Az anime elsõ szériája, azon belül is az elsõ hat epizód fõként a karakterek bemutatására fekteti a hangsúlyt; Orpherus, egy szõke hajú és kék szemû nemes ifjú, akinek életcélja, hogy egy nap Strahl legyen belõle, s boldogságot és békét hozzon az országnak, megszûntesse a háborúkat és konfliktusokat. Az õ céljaival szemben áll Ludwig, aki a kemény kézzel való, diktatórikus irányítás híve - ám közös céljuk mindkettejüknek az ország javát hozni, fejleszteni. Orpherus legjobb barátja a szintén Strahl Választott Eduard, aki inkább barátja mellett kíván lenni - ha emiatt Strahllá kell váljon, akkor ez a célja. Ed a szereplõk közül a legvidámabb és leginkább közvetlen személy.

Ludwig unokatestvére Camus, aki fiú létére meglehetõsen lányos öltözetû és viselkedésû. Két különleges tulajdonsága, hogy érti a virágok nyelvét, valamint, hogy nagyon jók a megérzései, és emiatt sokszor elõre érzi a veszélyt, amire igyekszik figyelmeztetni mindenkit. Naoji az egyetlen személy, aki nem kucheni származású - õ az Akadémia japán cserediákja. A fiú szinte mindig Ludwig mellett van. Bár õt követi, ugyanakkor megérti Orpherust és fel is néz rá. Népszerû az Akadémián, hiszen minden Strahl Választottal igazán kijön, kedves, szerény és komoly ember.

Isaac a fõszereplõk közül az egyetlen, aki nem Strahl Választott, és nem is köthetõ az Akadémiához - sõt, még csak nem is Kuchenben született. Isaac egy angol származású férfi, aki az elsõ szériában, saját bevallása szerint egy egyszerû író. Nagyon sokat idõzik az Akadémia elõtt vagy az iskola területén, s mindig kisegíti Orphéékat, ha szükség van rá.

A hat fõszereplõn kívül azonban feltûnik még sok karakter, akiknek mindnek szerepe van, vagy a fõ cselekmény kibontakozásában, vagy a karakterek jellemének kimutatásának segítésében. Elõbbire a két legjobb példa Halbert, a király öccse, aki lassan és óvatosan szervezi a trónra törõ terveit a híveivel; valamint Beruze, aki a Rosenstolz Akadémia tanára, ám ennél jóval komolyabb szerepe is van mind a fõ történet, mind a fõszereplõk életének megismerésében...
Az animébõl hiányoznak a heves és gyors akciójelenetek, ennek ellenére azonban nem nevezhetõ lassú animének - bár a 13 epizód nagyon kevésnek tûnik, mégis lehetõség van mind a karakterek megismerésére, mind egy normális, ám egyszálú bonyodalom kibontakozására. Harcjelenetek során általában kardozást, párbajt lehet érteni, de a modernebb, lõfegyverek (fõként pisztoly) sem hiányoznak.

Grafikája sajátos és véleményem szerint gyönyörû szép. Nincsenek benne vakító és rikító színek, a hátterek és a karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva - engem elsõ pillantástól kezdve magával ragadott. Zenéi is nagyon hangulatosak és találóak, az opening és ending zenék mellett az aláfestõ betétdalok is igazán megállják a helyüket a helyzetekben.

A Meine Liebe eredeti karakterdizájnja Yuki Kaori nevéhez fûzhetõ, aki egy játékhoz alkotta meg õket. A játék karaktereit vették át késõbb az anime elkészítéséhez.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4188 db Időpont:2007. 04. 02. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás