AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Black Jack the movie
Címe: Black Jack the movie
Angol címe: Black Jack the movie
Magyar címe: Black Jack a film
Hivatalos weboldal: http://www.blackmirr...
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1996
Műfaj: Krimi
Pszichológiai
Stúdió: Shochiku
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8.17
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 7.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Dr. Tezuka Osamu(1928-1989) Black Jack-jébõl készített egész estés filmet Dezaki Osamu. Nem volt egyszerû, mivel az anime elég ismert volt, így kicsit nehéz fába vágva a fejszét, de Dezaki neki állt, hogy Black Jack visszatérjen (lehet utoljára) a képernyõkre. A nehézség nem egyszerû volt, hiszen maga a sorozat kitalálója már elhunyt, amikor elkezdõdött a forgatása.
Mivel nehéz egy ilyen animérõl beszélni, ezért megemlíteném, hogy megpróbálok nem lelõni semmilyen poént.
A történet Black Jack egy mûtétével és az Olimpiával kezdõdik, ahol minden eddigi rekordot döntenek meg szuperemberek, akik tulajdonképpen egybõl bekerülnek a történelem könyvekbe. Ám két évvel ezután ugyanaz a személy, akit mûtött a doktor, meghal a kezei alatt, rejtélyes körülmények közt. Majd egy nõ is egyfolytában hívja az amúgy is gondterhelt orvost, ám az sose válaszol, mivel nem adta meg a nõ a kilétét.
Késõbb újjabb rejtélyes dolgok történnek, az olimpián résztvevõk megbetegednek, és már csak Black Jack segíthet. Innentõl kezdõdik Jack legnagyobb kihívása, ami eddig életében elõtte állt. Ki kell derítenie, ki az a nõ, és hogy mit akar, ezek után azt is, hogy mi lehet azokkal az emberekkel, akik ilyen erõsen küzdöttek eddig, és most hirtelen mind súlyos tünetekkel jelentkeznek. A háttérben pedig még valaki mozgatja a szálakat, aki egy nagy nevû társaság feje. Ha ez mind nem lenne elég, még a saját életéért is küzdenie kell. A kérdések egyre csak jönnek, Black Jack pedig egyre csak fogy ki az idejébõl.
A történet tehát elég izgalmas lett, bár nem tartozik szorosan a sorozathoz, ami készült még régen belõle, de ez a film tényleg kihozta a lehetõ legtöbbet, ami benne rejlett.
Mesterien kidolgozott, jó történet, fõleg az orvosi krimi kedvelõknek.
Nem árt megemlíteni a többi részt se, mivel nem csak a történet sikerült meglepõen jóra.
A zene is kiváló, pont olyan, amilyennek lennie kell. A szerzõ: Kawamura Eiji. Szerintem nagyon el lett találva, minden részletében.
Ami viszont kicsit nem tetszett, az a rajzolási stílus. Eléggé régies, mondhatni "múlt századi". Bár nem mondhatnám, hogy nem szép, csak ma már kicsit többet várunk el talán...(Lehet a sok újj anime kicsit eltorzítja a modern felé a fejemet...) de ez a rész valahogy nekem kicsit gyengére sikeredett. Ám azt nem mondanám, hogy ront az élvezeti értékébõl, hiszen, nagyon illik hozzá ez a régies stílus.
A hangok (most magyarról beszélek) kicsit lehettek volna jobbak is. Nem tudom, valahogy voltak hibák, bár a fõszereplõ hangja szerintem passzolt a karakterhez.
Összességében egy nagyon fordulatos, és egzotikus movie-ról van szó. Egyedül a korhatár, ami miatt nem lehet mindenkinek ajánlani, ugyanis 18-as karikás film. Ám mindenki, aki ezen túl van, az nézze meg, minimum egyszer. Garantált a szórakozás.

Egy kicsit féltem is megvenni a filmet, mert nem tudtam mire számíthatok. Ám azt hiszem, kellemesen csalódtam benne, és aki fél megvenni, annak azt mondom, hogy szerintem legyen bátor. Nézze meg. És aztán meglátja, hogy mirõl is beszéltem.
Mivel komoly az anime, ezért nem akarok viccelõdni ebben az ismertetõben. De annyit elárulok, hogy azért lesz benne némi kis oldás. Pinoko szerepe meglehetõsen aranyosra sikerült, és mindig kicsit kihoz minket a levegõre.
Ezzel zárnám ezt az ismertetõt: Egy vérbeli profi mestermû ez, itt-ott kisebb hibákkal, fordulatos történettel. Igazi krimi. Senki ne hagyja ki, fõleg nem a mûfaj kedvelõi!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2981 db Időpont:2007. 08. 31. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás