AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 02. 07-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Vampire Hunter D BloodLust
Címe: Vampire Hunter D BloodLust
Angol címe: Vampire Hunter D BloodLust
Magyar címe: D, a vámpírvadász, vérszomj
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Szerelem
Vámpírtörténet
Horror
Misztikum
Akció
Stúdió: MADHOUSE
Képek: A google-n
Anime értékelése: 12 szavazat alapján: 9.08
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.33
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy világ, ahol a múlt, s a jövõ összemosódva jelenik meg, ahol a gótika és a technológia karöltve van jelen. Ezt a világot tárja elénk Yoshiaki Kawajiri (Ninja Scroll, Animátrix: Program) animéje, a Vampire Hunter D Bloodlust.

Az anime elején úgy érezzük visszacsöppentünk a gótika idejébe. Hatalmas vaskeresztek, rózsák, s mindemellett tölcsérujjas gyönyörû ruhát viselõ nõ képe ringatja a nézõt ebbe a téveszmébe. A történet a jövõben játszódik, mikor a vámpírok uralják az éjszakát, s az emberek a nappalt, s a félvámpírokat mindkét faj megcsúfolja.
Fõhõsünk D a vámpírvadász. Félvámpír kilétének oka, hogy vámpírvadászatra adta a fejét. Fekete lován nagy karimájú kalapjával, s kardjával a múltat az elmúlást képviseli. Egyetlen "barátja" társa van, a kezében található parazita, mely segíti útján.
A haladást a jövõt a Markus testvérek képviselik hatalmas tankjukkal fegyvereikkel. A modern kor eszközeivel harcolnak a vámpírok ellen.
A történet egy gyönyörû szerelem kibontakozását tárja szemünk elé. Meier Link, az egyik leghatalmasabb vámpír egy kereskedõ lányát Charlotte-ot elrabolja az éjszaka közepén. Charlotte idõs apja felbéreli D-t, s a Markus fivéreket, hogy hozzák vissza lányát, a gonosz vámpír herceg karmaiból.
Ezzel megindul a hajsza a szerelmes pár után. Kiderül, hogy a lány saját önszántából tart a vámpírral, nem pedig kényszerbõl. Meier szerelme mélységét bizonxítja, hogy minden erejét összeszedve ellenáll a kísértésnek, hogy Charlotte-t vámpírrá tegye, mert úgy gondolja szereleme éljen a nap világában, ne pedig a sötétség burkában.

Miért zavarja D-t annyira egy vámpír és egy ember szerelmi kapcsolata? Megtudhatjuk ezt, s azt is, hogy mennyire magányos egy vámpír vadász élete, mert még abban sem biztos, hogy valaki elmegy a temetésére.
Szívhezszoló történet, melyben a szerelmes pár csak békét akar magának, de a faji különbségek ezt nem engedik meg ezért a csillagok közé az Éj városába akarnak szökni.
Szökésük meghiusítása nem egyszerû feladat D-nek. Sok harc és vér folyik a szerelmes pár megállítása miatt.
Vajon boldog lehet Meier Link és Charlotte, s eljutnak az Éj városába?

Az anime kifogástalan grafikailag egy rossz szót nem lehet rá mondani, mert kevés ilyen kidolgozott anime van. Zenéje egyedülálló illik a film hangulatához. Aki egy felejthetetlen animét akar látni s nem riad vissza a vér látványától, s nem tartja túl csöpögõsnek, hogy valaki akár az életét áldozza szerelméért, annak ezt ajánlom, hogy nézze meg ezt az animét, s nem fogja megbánni.

Az anime megjelent Magyarországon szinkronosan Dvd-n. A szinkron nem a legjobb, hagy némi kívánni valót maga után, viszont a grafikája az kifogástalan.

(A magyar dvd borítón 18-as karika szerepel, de szerintem bõven elég rá a 16-os. Ha a Cowboy Bebop 16-os karikát kapott, akkor ez is nyugodtan kaphat 16-os karikát.)Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4348 db Időpont:2007. 08. 19. Hozzászólások: 12 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás