AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 06. 21-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Trigun
Címe: Trigun
Angol címe: Trigun
Magyar címe: Trigun
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 1998
Műfaj: Kaland
Dráma
Sci-fi
Shounen
Vígjáték
Stúdió: Nippon Victor
MADHOUSE
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 19 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.56
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet elsõ ránézésre egy vadnyugati-western animének néz ki. De ez a sztori valójában nem is a Földön játszódik, hanem valahol egy másik bolygón. A környezet amiben játszódik egy kopár, sivatagos bolygó, lepukkant városokkal, elveszett technológiákkal.
Az emberek újra akarják kezdeni az életüket ezen a bolgón.

Eszeveszett Vash fején 60,000,000,00 billió dollár (el tudjátok képzelni az mennyi pénz?! Uhh több,mint a lottó 5ös ) vérdíj van. Mindig bajba kerül, és állandóan üldözik. Nagy károkat okoz, ezért a Bernardelli Biztosító Társaság ráálítja két emberét, Meryl Strife-ot és Milly Thompsont, hogy megakadályozzák, hogy Vash ne okozzon még több kárt.

Valójában Eszeveszett Vash egy idegen lény aki egy másik világból jött,aki sosem ölne embert önszántából...
Amikor Meryl-ék elõször találkoznak Vash-al, teljesen lelombozódnak, és nem akarják elhinni, mert nem egy vérengzõ õrültet talál, hanem egy szerencsétlen idiótát, aki folyton csak hülyéskedik. =D

De a történetet besötétíti egy árny, amely a történetben messze az azelõtti idõkbe visz vissza, hogy az ember megjelent volna ezen a bolygón.
Ennek az árnynak csupán jelentéktelen szilánkjai a Gung Ho Gun-ok, akiknek Vash-hoz hasonlóan nincs párjuk az emberek között.
Azzal a nem titkolt szándékkal járnak Vash nyomában, hogy elpusztítsák. Nem mintha nélkülük nem lenne épp elég veszélyes és kegyetlen ez a világ.

Úgy a 3.rész környékén megjelenik egy újabb szereplõ, aki egy pap és Nicholas Woolfwoodnak hívják. Állandóan egy nagy keresztet cipel magával, mint késõbb kiderül ez egy fegyver.

És hogy miért járnak állandóan Eszeveszett Vash nyomában? Ennek a kérdésnek a Gung Ho Gun-ok, Vash és Knives a megmondhatói. Knives, az árny, aki nem más, mint Eszeveszett Vash ikertestvére.

Szerintem a Trigun legnagyobb elõnye, hogy a lelkizõs témák iránt nem annyira érdeklõdõ embereket is meg tudja fogni az elején a hatalmas poénjaival, és mire észbekapnak talán már el is kezdtek gondolkodni olyan dolgokon, ami maguktól nem jutott volna eszükbe.

Nekem az egyik kedvenc animém. Az openingje és az endingje is jó, habár a grafikája szerintem nem a legjobb. 1995-1997-ben adták ki mangában, ami 3kötetes( Magyarországon csak egy fejezet van lefordítva...) és DVD-n is megjelent már.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4222 db Időpont:2007. 07. 12. Hozzászólások: 11 db