AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Jigoku Shoujo
Címe: Jigoku Shoujo
Angol címe: Hell Girl
Magyar címe: Pokoli Lány
Hivatalos weboldal: http://jigokushoujo....
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2005
Műfaj: Horror
Dráma
Misztikum
Stúdió: Aniplex
SKY Perfect Well Think
Studio DEEN
TV Tokyo Music
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 54 szavazat alapján: 9.22
Ismertető értékelése: 30 szavazat alapján: 9.47
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Bizonyára a mai világban is vannak olyan emberek, akik bármire képesek lennének, hogy eltüntessenek egy olyan embert, akin bosszút állnának sérelmeik miatt. Pletykák útján elterjedt a hír egy rejtélyes honlapról, ahova csak pontosan éjfél után lehet belépni, és beírni annak a nevét, akit pokolra szeretnénk küldeni.

Tényleg ennyire egyszerû? Közel sem, mivel a kérés elküldése után megjelenik Enma Ai, más néven a Pokoli Lány ( Jigoku Shoujo ), aki kézbesíti bosszúnkat, de szerzõdést kell kötnünk vele, melynek jelképe egy szalmababa, piros madzaggal a nyakában.
Ezt inkább mondja el Ai:
"Ha tényleg meg akarod semmisíteni az ellenségedet, akkor le kell szedned ezt a piros madzagot. Ha leszeded a madzagot, akkor hivatalosan elfogadod a kettõnk közti szerzõdést. Azonnal a Pokolba kerül az, akin bosszút akarsz állni. Azonban, ha kézbesítem a bosszúdat, akkor kárpótolnod kell engem..." De vajon hogyan kell kárpótolni? Ezt nem árulom el!
3 segítõ társa van: Hona-Onna, Wanyuudou, Ichimoku Ren. Õk segítenek a bosszúállásban, és a segítségkérõk megfigyelésében, hogy a zaklató milyen módszerekkel nehezíti meg kiszemeltje életét, hogy ugyanazzal a módszerrel visszavághassanak.

A sorozat minden része egy új ember bosszúját mutatja be. Ezek a problémák az elsõ ránézésre talán átlagosnak tûnhetnek, ám, ha kicsit jobban megnézzük, észrevehetjük, hogy a zaklatások miatt az áldozat élete gyökeresen megváltozik, akár össze is omolhat. A honlapot olyan emberek keresik fel, akik elkeseredésükben már nem tudnak más eszközhöz nyúlni. Egy ideig úgy tûnik, hogy így fog folytatódni, de egyre többet tudhatunk meg Ai-ról, és egy szabadúszó újságíró is elkezd nyomozni a rejtélyes honlap után, mivel akiket elvisznek a Pokolra, egyik napról a másikra eltûnnek. Shibata Hajime egyre többet tud meg Enma múltjáról, és kislánya, Tsugumi segítségével kiderítheti, hogy ki lesz az a személy, aki a Pokol Lányának szolgáltatásait újra igénybe veszi.
De vajon ki lehet Ai, és miért lett õ a Pokol lánya? Milyen kapcsolat lehet Ai és Tsugumi között? Mi lehet a közös bennük?

Nem tudom, hogy miért, de valami megfogott ebben az anime-ben. Az Opening és az Ending nagyon jól tükrözi a horrorisztikus, hátborzongató, de mégis komoly hangulatot. Nagyon tetszett az a megoldás, hogy Wanyudo, mint a Pokol szekere viszi Ai-t küldetése helyszínére. Ajánlom olyanoknak, akik szeretnének egy kicsit félni, fõleg, ha éjszaka nézik!

A végén már csak azokkal a szavakkal szeretném zárni, ami nagyon tetszett:"Ippen... shinde miru?"
( "Megnézed, hogy milyen a halál?" )Beküldte: goczi Megtekintve: 9836 db Időpont:2007. 06. 27. Hozzászólások: 22 db